Robyn predstavlja svoju verziju hit singla „Buffalo Stance“

Obrade pesama uvek su zanimljive za slušanje

Legendarna muzičarka Robyn danas predstavlja novu verziju numere „Buffalo Stance“ koju u originalu izvodi Neneh Cherry. Na singlu, koji donosi atmosferu kasnih 80-ih i neverovatnu energiju, pridružila im se i muzičarka Mapei, najpoznatija po svom hit singlu „Don’t Wait“.

Originalna verzija numere je po svom izlasku osvojila značajna mesta na svetskim top listama, promenila je pravila igre ne samo u muzici, nego i u kulturi i modi, a od danas slušaoci mogu da uživaju u novoj verziji koja zadržava stari šarm, ali donosi i magično osveženje.

Kao umetnica koja se konstantno razvija, istražuje i sarađuje sa drugim muzičarima, Neneh je kreativnu direkciju nove verzije numere poverila dugogodišnjoj prijateljici, jednom od dragocenih muzičkih genija pop žanra i ženi koja stoji iza nekih od najupečatljivijih pesama poslednjih decenija – Robyn.

Ovo je njen prvi singl od poslednjeg albuma „Honey“, a u duhu sopstvenog umetničkog izraza, Robyn je transformisala „Buffalo Stance“ u ljupku i opojnu pesmu, usporenu i ogoljenu elektronskim šimerima i slojevitim vokalom. Muzičar Dev Hynes dao je svoj poseban pečat produkciji, a talentovana Mapei pružila je svoje viđenje čuvene rap deonice.

Neneh Cherry nastavlja da definiše i redefiniše kulturu, stil i muziku. Sa pet studijskih izdanja iza sebe, među kojima je i hvaljeni „Broken Politics“ iz 2018. godine, može se pohvaliti veoma uspešnom karijerom koja je krunisana jučerašnjom dodelom počasnog „Icon Award“ priznanja, koje joj je uručila njena ćerka Mabel. Nova verzija numere označila je uzbudljivo novo poglavlje, s obzirom na to da je ovo prvi singl sa predstojećeg kolaborativnog albuma čiji se izlazak očekuje ove godine.

Autor vijesti Iva Đorđević

Korisnici
Logovanje korisnika