Stromae je objavio svoj treći album

Nakon osam godina, stiže novi album pevača Stromae

Tekst napisao: Marko Kuzmanović

 

Stromae, pevač i tekstopisac, napokon stiže na scenu sa novim studijskim albumom „Multitude“. Pauza u komponovanju i javnom životu trajala je 8 godina, ali je pevač u intervjuu za „Rolling stone“ izjavio da je iznenada shvatio da proces kreiranja nove muzike ne mora biti mučan i stresan.

Album je nastao iz mira koji je Stromae našao u svojoj pauzi. Napustivši javni život, dobio je psihičku stabilnost i mir, kao i distancu od stresa i pritiska koji ga je sputavao u procesu pravljenja prethodnog albuma.

Album se sastoji od 12 pesama, od kojih svaka opisuje trenutak određenog lika (karaktera). Svi ovi likovi napravljeni su tematski i potiču iz tema roditeljstva i procesa isceljenja. Stromae je najavio severnoameričku turneju za drugu polovinu godine, dok će pre toga album prikazati na američkom muzičkom festivalu Coachella.

Dve pesme su emitovane pre konačnog datuma za objavu albuma. Pesma „Santé“ objavljena je 15. oktobra prošle godine, kao singl koji će najaviti album, dok je pesma „L’efer“ objavljena nakon što je Stromae otpevao na intervjuu 9. januara ove godine. Tekst pesama za album Stromae je pisao sa francuskim reperom, tekstopiscem i producentom OrelSanom. Muziku su komponovali zajedno Juanpaio Toch, Luc Van Haver, Moon Willis, Selman i Stromae.

Ovde ćete imati priliku da čujete upravo objavljenu pesmu Fils de joie i video spot napravljen u kolaboraciji Henryja Scholfielda, Luc Van Havera, Coralie Barbier & Paula Van Havera.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika