Ischariotzcky – Temper

Brela kao novi centar hrvatske muzike

Hrvatski bend Ischariotzcky objavio je novi singl „Temper“ s kojim nastavlja predstavljanje najavljenog albuma a Joško Klarić, kao autor muzike i teksta i ovoga puta predstavlja svoj prepoznatljivi indie-pop zvuk.

 „Tema pjesme je, kako naziv aludira, propitivanje vlastitog temperamenta i postavljanje konstantnog pitanja: je li uopće moguće mijenjati sebe u ovom stadiju života? Što smo sve izgubili zbog usađenog ili naučenog i može li išta i itko na ovom svijetu dovoljno utjecati kako bi popravili svoje mane i prestali ponavljati greške?”

„Temper” prati i video spot koji priča istu priču i prenosi glavnu poruku – trenutna promena ili novi početak, ne znače da se stara navika neće vratiti.

Spot je nastao uz pomoć dosadašnjih saradnika iz BONK studija, a sniman je u Leekarija Barber Shop u Splitu. Joško Klarić potpisuje režiju spota, a pridružio mu se i Neven Marinc s kojim je zajedno uradio miks i master singla.

Ischariotzcky nastavljaju eksperimentisanje sa zvukom. Predstavljajući nove aranžmane i efekte, oni imaju sasvim poseban izraz koji ne možete pomešati ni sa kim.

Nakon što je sa singlom „Commitment” bend napravio proboj na strano tržište, vrteći se na četiri kontinenta, nasljednik „Fury Of The Nile” nastavio je uspeh, te oba singla broje 80.000 preslušavanja na Spotifyju širom sveta. Novi singl „Temper” je odlična najava albuma benda Ischariotzcky koji uskoro očekujemo.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika