Slovenački Paul Grem predstavlja novu pesmu - Omama

Ovo je priča o životu punom iskušenja koji čoveka teraju u  svet prividnih zadovoljstava

Paul Grem nije ličnost, već bend. Iza ovog imena stoji grupa i porodica primorskih muzičara, koji su dugo stvarali slovenačku muzičku scenu, ali do sada nisu sarađivali. Pravi momenat, ali pre svega zajednički pogled na muziku i inspiracija za njeno stvaranje bili su ključni, da su braća Mitja i Marko Stropnik, Andrej Rot, Dušan Sagadin Duco i Patrik Grbac udružili snage i pridružili se novom bendu. Dolaze iz različitih muzičkih sredina (Tinkara Kovač, Rudi & the cool vibes, Matjaž Jelen bend, Ptice, Špičikuc orkestar, Danilo Kocjančič & Prijatelji...), a ujedinjeni u Paulu Gremu izražavaju se jednostavnim, sirovim melodijama i ličnim, ispovedni tekstovima u rock, blues i country maniru.

Njihova najnovija pesma „Omama” priča o čoveku koji ima sve za šta vredi živeti, ali istovremeno predstavlja svakodnevni teret sa kojim ne može i ne zna da se nosi. Odnosi, situacije i život toliko su ga obeležili da mu je opijenost vremenom postala utočište, mesto bekstva od stvarnog sveta, mesto gde na trenutak sve deluje lakše i bolje. Opijenost je tako postala njegov svet, njegova jedina stvarnost. Paul Grem je inspiraciju za pesmu pronašao u životu u kome opijenost prečesto pruža utočište od realnosti i surovosti svakodnevnog života. Kompoziciju je napisao njihov Dušan Sagadin Duco, a ukrasili su je i bogatim gudačkim aranžmanom za koji je obezbedio Matija Krečič.

Paul Grem je takođe napravio odličan spot za pesmu „Omama” a glavnu ulogu u spotu igrao je Tomaž Klepač. U spotu se, zapravo, prepliću dve uloge – čoveka koji, bežeći od stvarnosti, prelazi u opijenost, ali mu je pred očima priča o životu koji bi inače mogao da živi. A Tomaž Klepač je suvereno i ubedljivo odigrao obe uloge.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika