The Mysterines dokazuju da je britanski alt-rock i dalje prava stvar

Debi albumom su sebe postavili visoko na pozicije britanske i svetske muzike

Mnoge engleske rok grupe teže da razbiju stakleni plafon muzičke industrije svojom prvom pločom, jer se početni utisci neosporno računaju – ali malo njih može da se meri sa nivoom pristupačnosti, zavodljivosti i intenziteta koji su The Mysterines uneli u svoj debi album.

Fokusirajući se na bol u srcu i samouništenje koje on može da prouzrokuje, Reeling nas vodi kroz niz scenarija koji često rezultiraju emocionalnim bolom i tugom, ali to čine „na suvo”, u mračnom raspoloženju koje savršeno odgovara dinamičnoj i dubokoj zvučnoj podlozi zvezdanog vokala Liae Metcalfe. Takvi bolovi daju slušaocu mogućnost da se poveže kako bi procesirao sopstvene frustracije kroz katarzične udarce glavom koji još uvek imaju osmeh; kao što pesma kaže: „život je kučka, ali mi se toliko sviđa“.

Nasmejani, s jakim liverpulskim akcentom, The Mysterines su novi alt-rock bend na horizontu. Mada, njih zapravo nije briga šta mislite, ili je to samo ono u šta žele da verujete?

Sa raspoloženim, grunge-rock zvukom i estetikom koja ide uz to, debi album „Reeling” je impresivan prvi pogled u gromoglasni svet The Mysterines. Pesme kao što su „Life's A Bitch” i „In My Head” stoje ispred i u centru kao petarde, uravnotežene prigušenim trenucima kao što su balada „Still Call You Home” i uglavnom indie pesma „On The Run”. Mysterines su spremni da iznesu sve na sceni dok kreću na turneju po Velikoj Britaniji i SAD.

„Nismo mnogo razmišljali o tome“ postao je slučajan refren dok je bend objašnjavao kako stvaraju muziku srcem, a ne glavom – instinkt koji se isplatio u njihovom zapanjujućem debiju.

Uživajte u zaista dobroj Life Is A Bitch, ko zna šta nas sve još zanimljivo u njihovim svetovima čeka!

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika