Muzički video artefakt švedske grupe Sabaton

Singl i ovaploćenje novog albuma The War To End All Wars 

napisao: Mihajlo Kitevski

Nedavno dobili smo priliku da odslušamo singl „Race To The Sea” koji predstavlja uvid u kojem pravcu se ova, već dugo poznata grupa, kreće. Kao i uvek, bend svojom power metal snagom nikada ne zaostaje u preciznom predstavljanju bitnih istorijskih činjenica. Slušati njihov novi album  nije daleko od ideje odlaska na neko predavanje iz istorije. Blago rečeno, bend odlično vrši reviziju ratnih događaja, što je i sam akcenat u realizaciji albuma „The War To End All Wars”.

Kako bi proslavili izlazak novog albuma, Sabaton je objavio video spot za svoj četvrti singl, „Race To The Sea”. Ova pesma predstavlja narativ o odluci belgijskog kralja Alberta tokom Prvog svetskog rata da poplavi poslednji deo svoje teritorije i da uz pomoć vode spreči da cela Belgija ne padne u nemačke ruke.

Dovoljno je reći da su ovim singlom ponovo opravdali svoj tematski doprinos heavy metal sceni, da su konceptualno povezani, i da je tema “Veliki rat”, tj. Prvi svetski rat, odlično izvedena propratnim video spotom. Bitne istančanosti ovog singla su melodije, zarazni refreni i fenomenalna sinteza zvuka i video snimka.

Muziku i tekst ovog singla potpisuju članovi grupe Sabaton.

Album „The War To End All Wars” možete slušati na  njihovom youtube kanalu.

Singl i video spot ovog benda možete ispratiti i na našem TV kanalu – World Wide Muzzik TV i radio.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika