Meksički Acidez i njihov novi singl „In Punk We Thrash” na MUZZIK TV WWM

Street punk kakav dugo nismo čuli!

Napisao: Mihajlo Kitevski

Prvi put kada smo se susreli sa ovim bendom, to je bilo tokom njihovog nastupa 2017. godine na Exitu. I da, u to vreme nam se činilo da je ovo samo još jedna kopija već dosta poznate američke grupe Casualties. Međutim, objavom njihovog novog singla „In Punk We Thrash” sa velikim IZVINJENJEM menjamo stav.

Iako je grupa počela sa  recikliranjem postojećeg zvuka bendova Suicidal Tendencies, Exodus i već pomenutog Casualtiesa, oni su daleko od toga da nemaju svoj muzički stil. Njihova nova pesma koja nudi uvid u stilskoj i zvučnoj reprezentaciji albuma koji će izaći ove godine, daje dosta novih premisa. Instrumentalne deonice u ovom singlu sadrže opasnu originalnost koju retko danas viđamo u metal i punk sceni. Ako govorimo o zvuku, to je kombinacija hardcore punka sa d-beat rock ‘n’ roll ukusom poput benda Inepsy. Ono što jako cenimo u vezi ove grupe, je njihova sklonost ka korišćenju španske lirike i pevanja na istome jeziku, što ponovo potvrđuje njihovu raznovrsnost i originalnost.

Ovaj bend je poreklom iz Guadalajare, tj. Meksika, koji je počeo da svira još davne 2003. godine. Do danas, ova grupa ima tri snimljena albuma. Njihov poslednji album „Beer Drinking Survivor” je izašao 2014. godine. S obzirom da je prošlo dosta vremena, verujemo da će ova grupa sa objavljivanjem njihovom novog albuma „Welcome to the 3D Era” ove godine, pokidati više nego ikada.

Singl i video spot ovog benda možete ispratiti i na našem TV kanalu – World Wide Muzzik TV i radio.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika