Ludi momci iz garaže!

Australijski punk rock sastav The Chats i novi singl Struck by Lightning

Napisao: Mihajlo Kitevski

Tokom velike istorije punk muzike, uvek se dešavalo da su bendovi koji su aktivističkog ili političkog karaktera, dobijali najviše priznanja. Prisetimo se 70-ih godina kada su Clash i Sex Pistols imali najveći uticaj na kulturu svojim društvenim komentarima i ubeđenim tekstovima.

Iako je ovakva muzika sjajna i važna za istorijat jedne subkulture koju svi prihvatamo, ponekad nam treba samo malo zabave ili nešto što odražava našu trenutnu situaciju, a ne ono što se dešava u spoljnom svetu i što mora da pruži odgovor na trenutno političko ili društveno pitanje.  U tom pogledu, neminovno je navesti grupe poput The Damned, Buzzcocks i ranije radove Green Day ekipe koji su pronašli i usavršili svoju muzički stil. Isto tako se i grupa The Chats izdvaja kao skladan epitom zabave i neprikosnovene energije.

Singl i video spot Struck by Lightning” pruža korisno sočivo i odgovor na večito pitanje – Da li je punk muzika samo politički orijentisana?”. Slušajući njihov prethodni album High Risk Behaviour” potvrđujemo da bend instrumentalno i tekstualno teži ka subverzivnom pristupu muziciranju. Njihov dvominutni singl Struck by Lightning” naglašava drevnu tezu punk rock muzike: Što kraće, to agresivnije!”. Štaviše, sinteza video snimka i muzike raskrinkava ikakve veze sa političkim konotacijama i pobuđuje u nama mladalačku energiju koju svi imamo. Na nama ostaje da podelimo ovu energiju sa vama.

Muziku i tekst potpisuju svi članovi grupe, dok je za režiju spota zaslužan Matt Weston.

Singl i video spot ovog benda možete videti i čuti na našim TV i radio kanalima.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika