Niški bend Voodoo predstavlja nekromantski spot ,,You”

Tihi nemir i vaskrsenje novog grunge zvuka

napisao: Mihajlo Kitevski

Svanuo je sunčani ponedeljak, a kako bismo vam ulepšali početak nedelje, predstavljamo novi singl You" niške grupe Voodoo. U pitanju je ekipa koja svoj muzički ukus razvija još od srednjoškolskih dana, a ja kao jedan od (ne)urednika vesti našeg MUZZIK TV, sa velikim entuzijazmom želim da podelim priču o bendu sa vama: elem,  njih sam imao prilike da upoznam još u periodu adolescencije, kada su vešto radili muzičke obrade u klubu blackstage (nekadašnja sedamnaestica). Kao solidan poznavalac ove ekipe, moram reći da mi se jako sviđa visina i jačina umetničkog/ludalačkog poigravanja ove grupe, kao i njihov pristup uplivu novih stilskih i tematskih premisa.

Grupa Voodoo je muzički i tekstualno potkovana kao nemilosrdan spoj alternative, midwest lirike i grunge rocka. Bez obzira kako se ovaj bend žanrovski odaziva, poenta njihovog stvaranja nije okrenuta tržišnom eksploatisanju. Moglo bi se reći da njihov cilj nije da budu konvencionalni, već kreolizovani junaci u potrazi sa novitetom. Njihov novi singl ima u sebi taj duh prošlosti, malo je staloženiji, ili je možda pravi izraz zreliji”, i u ceo taj koncept odlično se uklapa izrazito sofisticiran glas vokaliste ove grupe. U instrumentalnom izražavanju, ova grupa je još od 2015-te dokazala svoje umeće.

Apropo singla, bend se odlučio da snimi i video spot kao odličan propratni materijal koji dopunjuje lirski aspekt njihovog stvaranja. Iako je česta situacija da u Nišu muzičke grupe stvaraju DIY (uradi sam”) praksom svoje spotove, ovde se primećuje ozbiljna art direkcija i odlično poigravanje svetlom i prostorima snimanja. Gledajući ovaj spot, mogu se naslutiti uticaji američke alt rock scene ranijih 2000-ih. Ukoliko je to ideja ove grupe bila, njihov umetnički izražaj će ostaviti alternativni publikum bez daha.

Muziku i tekst ovog singla potpisuju članovi grupe Voodoo, dok je za produkciju zvuka zaslužan FatCat studio.

Video i art direkciju potpisuje Jovana Ćirić.

Članovi benda su: Nikola Ćiric, Lazar Miladinović, Lazar Krmpot, Veljko Grujić, Petar Milisavljević.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika