Novi singl hrvatskih Proletera

Pop pankeri svih zemalja, ujedinite se!

Napisao: Mihajlo Kitevski

Često se u razgovoru sa ljudima stiče utisak da vlada isto mišljenje, a to da je punk izuzetno isprepletan supkulturni fenomen. U svojoj biti, punk se može nazvati pokretom mladalačke pobune, premda punkerska publika nije ograničena ovakvim definicijama. Ono što ih spaja nisu samo jednostavne gitarske deonice i agresivno „čukanje“ bubnjeva, već i nešto sasvim zanimljivo a to je princip - „Uradi sam“.

Apropo toga, predstavljamo vam našminkani video spot singla ,,Kažu da te ne zaslužujem” grupe Proleter. Vešto uklapanje melodičnog zvuka sa ištancano agresivnim punk rock zvukom čini ovu grupu interesantnom za slušanje. Iako ovo možda nije standardna fusnota punk rock muzike na koju smo navikli, ovaj bend nikako ne pribegava istorijskim vrednostima punk zvuka. Grupa definitivno svira punk sa dozom smirenosti i melodramatike.

Posle dužeg vremena (ne)rađanja muzike, ekipa se odlučuje da ovim spotom najavi drugi album prigodno nazvan kao ,,Druga prilika”. U ovom singlu se jasno može naslutiti put kojim se ovaj bend kreće. Spot sniman u jednom tejku (one-take video) i elementi tinejdžerske scenografije dosta pojačavaju ono što tek sledi u njihovom punkerskom ludalaštvu.  

Tekst i muziku potpisuje član grupe Antonio Mavrin, dok režiju i vizuelni aranžman potpisuje Roland Rostohar.

Singl i video spot ovog benda možete ispratiti i na našim TV i radio kanalima.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika