Novi singl grupe Atheist Rap

Svi smo mi patološki Pinokio bez teleskopskog nosa

Napisao: Mihajlo Kitevski

Velikani srpske punk-rock scene, Atheist Rap, snimili su spot za pesmu ,,Pinokijeva balada”. Kao i uvek, ovu grupu prati jasna okrenutost ka tematizaciji njihovih singlova, što i nije drugačije u ovom slučaju.

U pesmi se jasno mogu naslutiti punk motivi poput: kontriranje, odnosno negiranje dominantnog, svest o klasnoj politici i podeli, i duboka vera u spontanost, kao i oslanjanje na svoje veštine.

Tekst ovog singla je izuzetno direktan, gde se bez ikakvog uvijanja napadaju moderni politički trendovi „wannabe Putin il' Kim Džong II“ i „zlo kapitalizma, materijalizma, iskompleksiranog primitivizma, karijerizma i egoizma ”. Ova nova pesma je zvučno nešto “blaža” od prethodnih, ali to ne menja činjenicu da je tematski doprinos ponovo izoštren i pun motiva vrednih pamćenja. Šećer ide za kraj pa uz izvrsne stihove: “ U ekipi koju okupljam – tu niko nije normalan i dobar čovek.“ i „Jadan sam ja, jaoj, jadan sam ja, jaoj, jadan sam ja...“ dobijamo jasan portret savremene društvene situacije u očima punk muzičara.

Muziku i tekst potpisuje grupa Atheist Rap, dok su za vizuelnu prezentaciju zaslužni Kovács Szilárd i Zlatko Zlatković.

Singl i video spot ovog benda možete ispratiti i na našim TV i radio kanalima.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika