Hans Zimmer je dobitnik Oskara za soundtrack filma Dina

Čuveni autor imaće koncert 10. Aprila u Ljubljani

Kompozitor Hans Zimmer jedan je od najpoznatijih i najuticajnijih stvaralaca filmske muzike našeg vremena. Kompozitor koji je 2018. dobio 11. nominaciju za Oskara za muziku u hitu Kristofer Nolan – Denkerk noćas je, na dodeli nagrade Oskar dobio nagradu za Best Original Score za soundtrack filma Dina.

Nažalost, Zimmer, koji se smatra jednim od najvećih živih filmskih kompozitora, dobio je nagradu iza zatvorenih vrata. Oskar za najbolju originalnu muziku je jedna od osam kategorija „ispod crte“ koje su prebačene u deo programa koji se snima pre „glavne“ ceremonije a Zimmer, koji se inače upravo nalazi na svojoj evropskoj turneji, za nagradu je saznao usred noći pa je napravio zabavan post na Instagramu u vezi sa svojom nagradom:

 

 

Koncert ovog slavnog autora filmske muzike je svojevremeno  bio zakazan za 26. februar pa odložen na 10. april 2022. godine. 

 

 

Nakon svetske turneje koja je privukla više od milion fanova na arene, stadione i otvorene bine, ovogodišnji dobitnik nagrade Oscar za soundtrack nove verzije filma Dina, dobitnik mnogobrojnih nagrada koje uključuju Oskara, Grammyja i Zlatnog globusa, Hans Zimmer vraća se na scenu novom velikom turnejom po Evropi od februara 2022. sa nastupom: „Hans Zimmer Live - Europe Tour 2022", Arena Stožice, Ljubljana.

Zimmeru će se na nastupima pridružiti bend, orkestar i hor koji će izvoditi hitove iz omiljenih filmova obožavalaca, kao i novije pesme. Osim toga, Zimmer će izvoditi dela koja se često ne izvode uživo.

Publika nesumnjivo može da očekuje raskošne nastupe 2022. Njegov prethodni koncert „Hans Zimmer Live” izveden je između 2014. i 2019. godine, iznenadivši i milionsku publiku i kritičare. Umesto projektovanih filmskih scena, Zimmer je nastupio na centralnoj sceni kao muzičar i domaćin sa orkestrom, horom i pratećim ansamblom, omogućivši slušaocima da u potpunosti urone u njegove omiljene kompozicije iz sveta filma.

Ulaznice su u prodaji preko Eventim-a a cene se kreću u rasponu od 50,50 EUR do VIP ulaznica od 301,50 EUR

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika