Svetski poznati andergrađani Boy Harsher objavili novi spot

Dugo iščekivani hladan talas grupe Boy Harsher 

Napisao: Mihajlo Kitevski

Jedan od vodećih dark wave bendova konačno objavljuje novi singl ,,Autonomy” sa predivnim spotom u čijem učešću možemo naslutiti i legendarnog Coopera B. Handya. Bend koji je postao svetski priznat kao „underground“ uvek nalazi način da donese inovacije muzičkoj sceni.

Pesma koju su članovi ovoga benda skrojili nudi sintezu više podžanrova elektronske muzike, gde se može primetiti akcenat na kombinovanju EBM-a i dark pop elektronike. Sa jasnom zabrinutošću da singl tematski i zvučno ne ostavi jak utisak, članovi grupe, u potrazi za novim kvalitetom njihovog umetničkog izražavanja, realizuju spot.

 

 

Video koji je i sam režirao frontmen grupe Jae Matthews, prepliće snimke benda Boy Harshera i plesača koji nastupaju sa isečcima Coopera B. Hammonda iz pratećeg horor filma The Runner. Spot u formi kolaža nudi savršen zaplet, ali i rasplet ovog tematskog singla.

Neminovno je navesti da će ekipa Boy Harsher ove godine konačno stići u Srbiju. Njihov koncertni događaji možete očekivati od 13. maja (SubBeerni centar) sa predgrupom Hide u Beogradu. Ulaznice po ceni od 2000rsd su počele još od 10. marta na sledećim mestima: Anti Shop, Cetinjska 15 i Felix Shop.

Muziku i tekst potpisuju članovi grupe (Jae Matthews i Gus Muller).

Singl i video spot ovog benda možete ispratiti i na našim TV i radio kanalima.