Bend Viva Vops objavio je svoj novi video singl „Rasprodaja sreće“.

Viva Vops  - pobednici BUNT festivala

Pobednici trećeg izdanja Bunt Rok Festivala RTS-a, bend Viva Vops, objavili su video spot za pesmu „Rasprodaja Sreće”. Spot je nastao kao rezultat uspešne saradnje benda sa emisijom "Bunt", uz podršku Sokoja.  Autori su Branka Glavonjić i Marko Đukić.

„Tekst pesme govori o večitoj borbi koja se odvija oko nas ali pre svega u nama samima. Govori o propadanju ljudskog materijala, čoveku koji sve više zaboravlja na sebe, svoju kulturu, istoriju, koji postaje samo jeftina potrošna roba u sistemu“, objašnjava Aleksandar Ćurčić, pevač, gitarista i frontmen benda koga čine i Marko Janković (vokal), Marko Trajkovski (DJ i klavijature), Nikola Živanović (gitara), Đorđe Popović (gitara), Dušan Kalinić (bubnjevi) i Miroljub Antić (bas gitara).

„Bunt rok festival je na ovaj način dodelio još jednu nagradu bendovima koji su se istakli. Rad na ova četiri video spota za bendove "Kora", "Lagana Sreda", "Empathy Soul Project" i "Viva Vops" je za mene, lično, predstavljao jedno novo, višeslojno iskustvo. Sada potpuno drugačije doživljavam muziku ovih bendova, a rad domaćih muzičara sagledavam iz ugla autora. Jer, ne čini uspešnim jedan bend samo njihova muzika, već i sve ono što publika ne vidi i ne zna, a to je da ogroman rad i trud stoji iza svega što napišu i stvore.“, kaže Branka Glavonjić autorka emisije Bunt i Bunt rok festivala.

"Pesma je nastala pre dve godine, ali se nazivom i tematikom savršeno uklapa u bilo koji period od 90-tih do danas, a jednim dobrim delom najavljuje i buduće apokaliptične događaje koji nas čekaju. kaže pevač, gitarista i frontmen benda Viva Vops, Aleksandar Ćurčić. 

Spot je sniman u klubu  "Subeerni Centar" u Beogradu,

 "Ovim spotom smo hteli vizuelno da dočaramo bahatost i nebrigu elite svakog korumpiranog sistema, koja se kocka sa našim životima, našom imovinom, zdravljem, razmišljajući samo o tome kako dodatno da nas potroše, iscede i opljačkaju, bez ikakvog rizika po njih same .“ otkriva Aleksandar Ćurčić i dodaje:

„Verovatno smo takvo devastirano društvo i zaslužili svojim nemarom, pohlepom, sebičnošću i nebrigom za prirodu, druge ljude i generalno svet oko nas .“

Spot za pesmu "Rasprodaja sreće" je prvi u nizu spotova koje će bend Viva Vops objaviti pre izdavanja prvog studijskog albuma .

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika