Nominovani u kategoriji HIP HOP

Hip-hop treba da podiže i stvara, da obrazuje ljude na višem nivou i da napravi promenu. Ovo su reči Daga E. Fresha, izvođača i ljubitelja hip hopa

Ovaj žanr, poreklom iz Njujorškog Bronksa nastavlja da bude popularan na našoj regionalnoj sceni. Mnogi izvođači odlučuju se da svoje tekstove uobliče melodijama karakterističnim za hip hop, što u velikoj meri doprinosi jačanju žanra i bogaćenju muzičkog materijala.

Nakon pregleda blizu 1.000 video klipova selekcionom žiriju se rad isplatio jer je u užoj selekciji imao prilike da uživa u duhovitosti, ironiji, britkim komentarima stvarnosti i naravno kvalitenim kratkim muzičkim filmovima.

Veliki broj prijavljenih video spotova potvrdio nam je činjenicu da su umetnici bili inspirisani i tokom prošle godine. Zbog toga nam je zadovoljstvo da predstavimo ovogodišnje nominovane koji će biti u trci za nagradu na MVA 2K21 takmičenju.

 

1.     Ajs Nigrutin & Smoke Mardeljano - Umro je trep 

2.      Gane Rimatore - Trst je naš

3.      Marčelo i Raid – Dvadeset 

4.      Milošev feat. TBF - Vječni sjaj 

5.      Mladabeba – STANIJA

6.      Alejuandro Buendija - Dešperado

7.      SAJSI MC – NE DAJ MI

8.      Sassja - Ljubi Seka

9.      Stereo Banana – Krindž

10.    Prti Bee Gee ft. Ajs Nigrutin & Dj Mrki – Cigging

 

Svako od pomenutih izvođača uložio je značajan i jedinstven trud da njihove numere odišu hip hopom, dok svaka numera, posmatrana kritički, zadovoljava sve one stubove hip hopa koji su poznati ljubiteljima istog.

U narednim danima ćemo na našem sajtu predstaviti svakog od izvođača zajedno sa nominovanom numerom. Možda ćete saznati nešto novo i zapamtiti neki zvučni stih, a sasvim je sigurno da ćete uživati u kvalitetnoj muzici. Zato nas pratite i ne zaboravite da glasate za svoje favorite!

Autor vijesti Iva Đorđević

Korisnici
Logovanje korisnika