Sarajevski alternativni bend Činčila nominovan je u kategoriji ANIMIRANI VIDEO

Pesma ,,Pogledaj'' govori o današnjem vremenu i društvu, o dehumanizaciji i nedostatku individualizma unutar modernog načina života, a video spot nominovan je za MVA 2021 nagradu

Video prikazuje jednu klasičnu detektivsku priču u kojoj se detektiv uputio da pronađe izgubljenu decu.

Autor spota Zoran Herceg kaže ,,U video spota ,,Pogledaj'' gledaocima serviramo na tanjuru razrješenje misterije kojem su već prisustvovali, također koristimo animaciju da podcrtamo činjenjicu da je sve fikcija. Stavljamo publiku na poznato tlo, poručujući im sve vrijeme kroz muziku da pažljivo gledaju, da obrate pažnju na okruženje, kao i na okruženje spota. Naš glavni lik se u spotu obračunava sa troje ljudi koji izgledaju na prvu kao negativci. Mi očito vjerujemo u našeg junaka, samo zato što je glavni lik. ,,Negativci” su obučeni u bijelo, dok je glavni lik taman, postavlja se pitanje jesmo li možda mi na pogrešnoj strani? Možda naš glavni lik nije agent haosa, već pravde? Odgovor je da nema odgovora. Zaključak je da iz minute u minutu trebamo tražiti odgovore''.

Zvuk pesme je snimao Kemal Sulejmanović, a mix i mastering je radio Haris Saračević. Za ovu numeru možete da glasate na našem sajtu ili klikom na link.

Autor vijesti Ognjen Stojić

Korisnici
Logovanje korisnika