Tzar of Premantura najavljuje Off the Grid

Lada, Hrvoje i Dinko su LHD, potomak čuvenih Bambi Molestersa

LHD, autori pesme Tzar of Premantura,  samo su naizgled novi bend jer ga čine Lada, Hrvoje i Dinko, nekima poznati kao bivši članovi The Bambi Molesters i The Strange.

Instrumentalni r’n’r trio LHD iz Siska, objavljuje svoj debi album „Off the Grid” u izdanju Dirti Old Label-a, nezavisne izdavačke kuće Igor Banjanin i pod-etikete Red Drum benda.

Album „Off the Grid” snimljen je u Sunday studiju, a za mastering je zaslužan Green Hill Studio. Proizveo ga je Sven Pavlović. U 10 novih autorskih pesama vide se uticaji garagea, soula, egzotike, surfa, psihodelije, koji se prepliću u jedan novi zvuk. Na albumu, uz sisački trio, gostuje Arimati Jutila iz kultne finske grupe The Flaming Sideburns i Nacho Rompantondo iz argentinske surf atrakcije Los Freneticos, te Sven Pavlović kao studijski pridruženi član benda.

Album će biti objavljen 21. maja, u digitalnom obliku i na CD-u. LP vinili, u crnoj i ljubičastoj boji, biće dostupni ubrzo nakon objavljivanja.

Predivan dizajn svih izdanja potpisuje Darko Kujundžić, a izuzetne fotografije bend Krešimir Nilić.

Video je delo  Marka Tadića, nagrađivanog slikara, multimedijalnog umjetnika i profesora na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Video montažu je radila Iva Blašković.

Pesma L.H.D.-a Car of Premantura inspirisala je ovu stop-frame animaciju koja prikazuje izmišljeni proces lečenja i popravke grada (Sisak, Hrvatska) koji je izgubio nekadašnju industrijsku snagu i ukupnu lepotu.

Posle rata i privatizacije usledila je pandemija i zemljotres koji je ostavio grad u ožiljcima. Ali, pokvarene i zaboravljene stvari se mogu popraviti.

Ovaj fini, nežni instrumental će možda izlečiti i neke vaše ožiljke, pustite ga i opustite se:

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika