Belle and Sebastian su objavili novi singl i video „Talk to Me, Talk to Me"

Uz ovaj lepi spot i pesmu, stigao je i novi, jedanaesti po redu njihov album

Posle sedam godina pause,  škotski indie pop bend Belle and  Sebastian, objavio je svoj deveti studijski a jedanaesti album u ukupnom skoru -  A Bit of Previous. Zajedno s novim albumom,  objavili su i video i singl „Talk to Me, Talk to Me“. Video spot su napisale i režirale 15-godišnje sestre iz južnog Londona, Freja i Rozali Salkeld.

 A Bit of Previous snimljen je u rodnom gradu benda, Glazgovu, u proleće 2020., kada su planovi za turneju prekinuti zbog pandemije. Murdoch o ovom iskustvu kaže:

„Uradili smo to zajedno, mi i grad. Ova ploča je bila prva ‘cela’ LP ploča za B&S u Glazgovu od Fold Your Hands Child, 1999. Godine. Svako jutro smo ulazili, svirali naše pesme, pisali zajedno, isprobavali nove stvari, uzimali poslovičnu grudu gline i bacali je.“

 

Belle and Sebastian, Photo: BBC

O snimanju spota, frontmen benda Stuart Murdoch kaže:

„Imali smo mali budžet za snimanje videa i hteli smo da ga sami napravimo, ali nam je ponestalo vremena. Zato smo objavili konkurs i pozvali filmske stvaraoce koji bi bili zainteresovani da naprave nešto od  postojećeg budžeta, zahtevajući vizual koji obuhvata ideju i predlog sinopsisa od 100 reči. Majka rediteljki se javila rekavši da su njene ćerke obožavateljke naše grupe i strastveni filmski stvaraoci i da su nam poslale materijal koji nam se dopao. One su ga zajedno napisale i režirale, i uključile gomilu svojih prijatelja, napravile svež i smešan pristup pesmi„.”

Slušajte i gledajte odlične kao i uvek Belle and Sebastian

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika