„Put Those Walls Down”, pravi, pravcati blues

Pop Depression proudly presents: Draga – album, pesma, spot

Draga predstavlja debitantski album "Keep On Walking", moćnu, intimnu i očaravajuću ispovest žene koja peva gospel-bluz. Na albumu se nalazi 11 pesama, a beogradska promocija albuma održaće se u Kulturnom centru grad u četvrtak 26. maja od 20h. Uz Dragu i bend specijalni gosti biće Merry Gospel Choir.


Ko je Draga? Puno ime je Draga Mrvoš Mott, ali više voli da koristi samo Draga. Rođena je u Negotinu, živi i radi u Beogradu. Prevodi i fotografiše, piše pesme, svira klavir i gitaru, peva za sebe i druge, peva u horu. Voli jednostavne i iskrene priče, jednostavan izraz u umetnosti i ne ograničava se u izrazu. Različite su forme i mogućnosti, a uvek je bitna namera i smer srca. Sve ostalo nađe svoj put.

 

Draga, Foto: Neda Mojsilović

"Muziku sam dugo čuvala u sebi. Često sam na postojeće melodije smišljala svoje, ali nisam bila otvoreno dete tako da je to dugo čučalo u meni. Ne čitam note. Osećam melodije i reči za iste dođu same. Muziku živim kao nešto sasvim lično i prirodno. Svaki šum ima svoj ritam i po tom ritmu ja gradim svoje melodije i svetove," objašnjava Draga.

 

"Cela priča ovog albuma je oslobađanje, puštanje, strpljenje, razumevanje i prepuštanje pričama koje su oduvek u meni i za koje mi je trebalo hrabrosti da ih pustim da zažive kako žele, kroz tekst i melodiju. Konačno. Album je prolazio kroz mnoge faze, ali možda sam najviše zahvalna na tome što je izašao onako kako je želeo - u svom ritmu i u svoje vreme. Bluz ne žuri, samo priča iskrene životne priče. Tako je i sa ovim mojim prvencem. Nije moglo da bude drugačije. Sada je vreme," objašnjava Draga.

 

Ovo je istinski dobar bluz: otpevan, doživljen, odsviran tako da traje.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika