BendOver se bori za čist rock’n’roll

Rokeri koji se ne predaju

BendOver je autorski bend iz Beograda koji neguje čist i čvrst zvuk rock'n'rolla.

Osnovan je u proleće 2005. godine i u to vreme  radi kao kaver bend. U zimu 2018. godine, snima tri autorske demo pesme: “Boriću se”, “Otrovna je kao greh” i “Bendover please” sa kojima konkuriše na nekoliko festivala.

U finalu takmičenja 53. Zaječarske Gitarijade 2019. biva proglašen za najbolji bend po odluci žirija.

Na 54. Zaječarskoj Gitarijadi 2021. godine, BendOver biva proglašen za najbolji bend na takmičenjima Gitarijade u ovom veku, a Buca dobija nagradu “Momčilo Moša Radenković” za najbolji vokal.

Početkom 2022. bend potpisuje ugovor sa izdavačkom kućom Multimedia Music records i uskoro se očekuje izlazak  prvog albuma, „Zidovi prošlosti“ .

Trenutnu postavu benda čine: Miloš Došić „Buca“ - vokal, usna harmonika; Vladan Vučić „Vule“ - gitara, prateći vokal;  Goran Pantić „Panta“ - gitara, prateći vokal;  Ivan Đačić „Đakon Strasni“ - bas gitara, prateći vokal;  Mario Milićević „Maki“ – bubanj.

Spot je sniman u Domu Kulture u Obrenovcu, tokom leta 2021.

Režiser je Nikola Dilberović, takođe iz Obrenovca.

„Pesma je posvećena svim rok muzičarima i ljudima iza scene koji su obično primorani da rade više poslova da bi preživeli. Slobodno vreme umesto da provode sa porodicom sviraju za sitnu kintu ono što vole. Daju svaki cent i svaki atom snage da muzika živi i da se radi od srca i za dušu... Nema predaje, borba traje dok traje život”  kažu oni.

Evo spota, sluša se na najjače, naravno!

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika