Izuzetna saradnja urodila je dobrim plodom

Neon feat. Ivan Dečak - Daleko odavde: daljine koje spajaju a ne razdvajaju

Grupa Neon iz Podgorice predstavlja saradnju „Daleko odavde“ sa autorom, vokalistom i frontmenom virovitičke grupe Vatra – Ivanom Dečakom. Autorski bend je do sada predstavio tri singla 'Tattoo', 'Ti i ja' i 'Mit', a nova saradnja nakon situacije sa pandemijom korona virusa pokazala je da je bend odlučniji nego ikada i da sa novim pesmama ide  ka svom prvom albumu.

U jednom trenutku smo se zapitali: 'A zašto ne bismo zamolili Ivana Dečka da nas poseti? I evo Ivana, iz Virovitice, preko Zagreba za Podgoricu. Hvala  je tako mala reč za ono što bih želeo da mu kažem.“ – rekao je Ilija Pejović, gitarista benda i ujedno autor pesme.

Izraz „odvedi me daleko odavde” ne predstavlja želju za bekstvom iz sredine u kojoj živimo, praćenu iluzijom da je negde drugde „zelena trava”. Poziva na bekstvo iz kolektivnog stanja svesti koje je ovu prelepu planetu učinilo nepouzdanim mestom za život, kaže Neon. Iako u njihovim dosadašnjim radovima dominiraju teme drugačije prirode, ovim angažovanim tekstom želeli su da pokažu da muzika ponekad ima zadatak da opomene i podstakne na razmišljanje.

 „Dečke iz Neona upoznao sam na našem nastupu za vrijeme dana grada Podgorice kada su nastupili prije nas, to je bilo prije neke tri ili četiri godine. Odmah mi se svidjela njihova energija kojom su me zapravo podsjetili na energiju s naših početaka, jako zagrijani za glazbu, za upoznavanje s ljudima, energični na pozornici, nekako sam vidio nas u mladim danima. Kad je stigao poziv i kad su mi poslali pjesmu, pogotovo iz razloga jer Crna Gora nema jako puno autorskih bendova, htio sam podržati njihovu viziju i njihovu pjesmu“ rekao je ovom prilikom Ivan Dečak.

Za video su bili zaduženi snimatelj i producent - Božidar Bole Martinović,  miks i master - Goran Antović, video produkcija: Mediatag, snimljeno je u studiju  Bole i lakovi (Kotor) a izdavačka kuća je Dallas Records.

Iz ove saradnje je izašla jedna zaista dobra i vredna pesma koja će, po našem mišljenju, ostaviti trag.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika