Muse – Will of the people

Muzkom do revolucije, to je način grupe Muse

Viva la revolution! Frontmen grupe Muse Matt Bellamy je još 2020. godine govorio  da će sledeći album benda biti inspirisan haosom i protestima, i do sada je grupa ispunila to obećanje, sa naslovnom numerom novog albuma „Will of the People” koja sledi prethodno objavljene „Won’t Stand Down“ i „Compliance“.

Bend je upravo objavio svoj novi singl sa upečatljivim videom od nagrađivanog animatora i producenta Toma Tellera. U njemu, tajnovita grupa revolucionara počinje da se priprema za bitku, skupljajući svoje oružje u futurističkom pejzažu i spremni da daju svoju najveći  potez do sada, na kraju obarajući statue svojih gospodara usred prašnjavog terena.

 

Muse, Photo: Wire Magazine

 

Što se same pesme tiče, to je verovatno  najzanimljivija pesma koju su fanovi čuli do sada i o njoj pevač Met ​​Belami kaže: „'Will of the People' je izmišljena priča smeštena u izmišljeni metaverzum na izmišljenoj planeti kojom vlada izmišljena autoritarna država kojom upravlja izmišljeni algoritam koji manifestuje izmišljeni centar podataka koji vodi izmišljenu banku za štampanje izmišljena valuta koja kontroliše izmišljenu populaciju koja zauzima izmišljeni grad koji sadrži izmišljeni stan u kojem se jednog dana probudio izmišljeni čovek i pomislio 'jebeš ovo'.“ Dakle, da budemo jasni, to je izmišljeno“.

Slušajte i mislite, Muse su zbog toga tu.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika