Mongoli koji su (opet) pokorili pola sveta

Muzika je u ovim novim vremenima, najbolji način da se predstaviš , da utičeš, da osvojiš

Bend The Hu, mongolsko metal-folk čudo,  koji je napravio neverovatan prodor na svetsko tržište 2019. godine svojim albumom „Gereg“, stiže nam sa novim singlom.

Hu tek treba da najave svoj drugi album, ali postoji  novi razlog za slavlje, jer je pesma "This Is Mongol", zajedno sa upečatljivim novim videom, zaista vredna pažnje.

Pesma je zamišljena kao miroljubiva proklamacija koja ima za cilj da uzdigne mongolski narod i poželi mu veliki prosperitet.

Grupa The HU kombinuje tradicionalne elemente mongolske muzike poput grlenog pevanja, morin khuur (instrument koji podseća na violončelo sa dve žice), tumur khuur (čeljust harfe) i tsuur (instrument sličan flauti) sa klasičnim zvukom hevi metala.

 

 

Govoreći o video snimku koji je režirao John Connor Hammond, pevač i tumur khuur svirač Jaya otkriva: „Snimali smo u pustinji Mohave, Nevada i okolina su nas podsetili na pustinju Gobi u Mongoliji. Uživali smo u snimanju spota, koji se desio tokom naše turneje i dao nam je malo predaha da se prisetimo doma. Pesma je savršeno odgovarala ambijentu u kojem smo snimili spot. Bila je to jedna od najlepših uspomena koje smo stvorili kao bend i bila je posebna jer je naš producent Daška bio sa nama da nadgleda ceo proces.”

Producent The Hu, Daška, je dodao: „Stvaranje ove pesme mi je mnogo značilo. Svoj dolazak najavljujemo kroz muziku i konkretno kroz ovu pesmu. U ovim neizvesnim vremenima, nadam se da donosimo pozitivnost, osnaživanje i snagu da se borimo za bolje dane.”

Grupa The Hu je zaista osveženje na svetskoj muzičkoj sceni, slušajte ih i gledajte i razmišljajte o dalekoj prošlosti.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika