ZNTNDR imaju Wonderful Time: prelepu pesmu i izuzetan spot!

ZNTNDR je skraćenica od reči arapskog porekla Zenit i Nadir, odnosno najviše i najniže tačke na nebeskoj sferi

Dvojac ZNTNDR, koji čine Jovan Todorović i Ilija Duni, predstavili su video spot za prvi singl Wonderful Time sa debi albuma Pieces of Things That Come to Life.

Jovan Todorović je renomirani srpsko-američki režiser i multidisciplinarni umetnik koji živi u Njujorku. Bio je član beogradskog benda Kill Me Laser, režirao spotove za svetske zvezde kao što su Jessie Ware, Major Lazer i SOHN, a takođe je reditelj filma Beogradski fantom. Ilija Duni je beogradskoj i regionalnoj sceni već uveliko poznat kao pevač, gitarista, tekstopisac i autor muzike uticajnih bendova Petrol i Ti, koji su obeležili prethodne dve decenije u muzičkim alternativnim krugovima.

Njihov zajednički muzički-video projekat, ZNTNDR, se odvija na relaciji Beograd – Njujork. Minimalističkom estetikom elektronskog zvuka, razuđenim sinkopiranim ritmovima, snažnim basovima i setnim vokalima Jovana Todorovića, ZNTNDR prave udobnu atmosferu duboke noći, intime pred svitanje i aftera u plišanom separeu zadimljenog kluba,  dok gitare Ilije Dunija unose atmosferu orijenta od Ohridskog jezera do istanbulskih bazara. ZNTNDR je skraćenica od reči arapskog porekla Zenit i Nadir, odnosno najviše i najniže tačke na nebeskoj sferi.

Foto: Kadar iz spota

Spot za numeru Wonderful Time prati priču života i smrti ljudi iz romske zajednice i na živopisan, a opet suptilan način predstavlja njihovu patnju i bol. Režiju potpisuje Jovan Todorović.

Muziku su napisali i komponovali Jovan i Ilija, miks je uradio Alex Epton (sarađivao sa artistima poput FKA Twigs, Amber Mark, Jamie XX, Vampire Weekend, Skepta), a masterom se pozabavio Carl Saff. Album Pieces of Things That Come to Life sadrži 10 pesama:

01. Broken, 02. Weightless 03. Vow, 04. Pastor,  05. Soft Moon, 06. Wonderful Time, 07. Untitled Us, 08. Gone,, 09. Mirror Dance 10. Fade i evo albuma ovde, obavezno preslušajte ceo materijal https://www.youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_kVmSU6ebPGK2s5NGQje9S7nMIDnqNQJKc

Izdavač je Orchard Music (on behalf of Analogbit).

Prelepa melodija, odlično otpevano, izuzetan spot - baš jedno remek-delce koje, kad jednom čujete, nećete lako zaboraviti!

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika