Bez pompe i najave, stigao nam je 21. Vek Bajage i Instruktora

U rep maniru otpevani su prilično gorki stihovi, sasvim u skladu sa svetom koji nas okružuje

Bajaga i Instruktori priredili su iznenađenje obožavaocima objavivši singl „21. vek“, uz tekstualni video na YouTube.

Nova pesma predstavlja prvu njihovu stvar posle albuma „Ovaj svet se menja“ (2020), a tematski se, na neki način, naslanja upravo na naslovnu pesmu sa tog izdanja, jer govori o stvarima koje, poslednjih godina, potresaju planetu. Zvučno, doduše, sada na malo drugačiji način, u rep maniru, međutim, oni koji pomno prate karijeru Momčila Bajagića, znaju da mu, s vremena na vreme, ni takav vid izražavanja nije stran. Bajaga samostalno potpisuje tekst, muziku je komponovao zajedno sa klavijaturistom Instruktora Sašom Loknerom, dok su za aranžman zaslužni Lokner i gitarista benda Marko Nježić.

„21. vek počeo je tek, a oni hoće sve da nas iznenade“, poručuju, u himničnom refrenu, Bajaga i Instruktori. U strofama se, između ostalog, osvrću se na devedesete godine, sećajući se „traume iz vremena ‘Muzike na struju“, što beše „gadno vreme rata, al’ nažalost u blizini novi rat se hvata“.

“ Pesma ’21. vek’ je odraz ovog vremena u kojem živimo, i rezime svega ovoga što nam se dešava u protekle dve, tri godine“, ističe Bajaga. „U prošlom veku smo imali veoma uspešnu pesmu „20. vek“, a u ovom veku su se stvari malo promenile, pa sam imao potrebu da napišem i pesmu „21. vek“. Ono što smo do sad doživeli u njemu, nije bilo tako lepo kao u dvadesetom, tako da je i pesma malo mračnija, u skladu sa mračnom realnošću“.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika