Bastille na repeat!

Britanski bend Bastille novim singlom još jednom dokazuju zašto su jedni od najvoljenijih izvođača na festivalima i miljenici radio stanica širom sveta!

Ovoga puta fanove su obradovali numerom pod nazivom „Remind Me“ – opuštenim i senzualnim, a opet neverovatno kontemplativnim pop zvukom. Pesma demonstrira njihovu neprevaziđenu sposobnost da stvaraju zarazne melodije i neodoljive refrene, a tematici stanja slomljenog srca i čežnje dodatno doprinose barokne vokalne harmonije i Dan Smith sa svojim prepoznatljivim vokalom. Uz numeru, objavljen je i prateći muzički video koji publici pruža uvid u deo neverovatnog „Give Me The Future Experience“ projekta – jedinstvenog koncertnog iskustva koje kombinuje virtuelan i stvaran svet.

Rad na pesmi sam započeo pre nekoliko godina u Los Anđelesu sa par prijatelja tekstopisaca, na samom početku procesa stvaranja albuma „Give Me The Future“. Nismo bili baš sigurni za šta ćemo je nameniti, ali nam se dopadalo koliko je drugačija. Svoj finalni oblik dobila je nešto kasnije u Londonu – Mark Crew, ostali momci i ja smo želeli da napravimo nešto jasno i minimalno. Lirika govori o tome kako se naši umovi mogu rugati sećanjima koja se nekontrolisano vraćaju kao scene u krug, shodno tome baza numere je začeta na hipnotičnom gitarskom rifu. Takođe, veliki sam obožavalac filma „Eternal Sunshine Of The Spotless Mind“ i generalno umetnosti koju Michel Gondry stvara, pa je bilo zabavno zakoračiti u taj svet“, kaže Dan o novom izdanju.

Može se reći da je „Remind Me“ pre nekoliko godina pomogla da se definiše pravac i ton izdanja „Give Me The Future“, koje je dobilo titulu njihovog najboljeg album od strane medija kao što su Rolling Stone i Clash. Ovo izdanje, koje istražuje futurističku zemlju čuda oslobođenu svih restrikcija, donosi muziku punu plesne energije – pejzaže snova koji pružaju eskapistički univerzum u kom je moguće putovati kroz vreme kako biste bili bilo ko, uradili bilo šta i prihvatili novi talas tehnologije koji omogućava da se izgubite unutar sveta mašte.

Bastille su nedavno završili ekstenzivnu turneju po Ujedinjenom Kraljevstvu, a trenutno su na velikoj američkoj turneji nakon koje se vraćaju u Evropu kako bi ovog leta nastupili na velikom broju festivala gde će imati priliku da pokažu svoju magiju nastupanja uživo po kojoj su poznati.

Autor vijesti Iva Đorđević

Korisnici
Logovanje korisnika