TBF ima novu pesmu - Pas sa plastičnim plaštom

Najava filma „Baci se na pod" i igranje sa stilovima

Ova fina dečja pesmica koju će mališani i pevati i voleti delo je kultne grupte TBF (ako smo zaboravili, to znači The Beat Fleet).  Muzika je delo Mladena Badovinca koji je i koautor stihova, zajedno sa omiljenim nam Aleksandrom Antićem, „sijedim reperom“, za režiju je bila zadužena  autorka filma, Nina Violić, snimatelj Milan Latković i montažer: Vladimir Gojun.

O nastanku pesme Mladen, idejni tvorac, ispričao je sledeću pričicu: “Doslovno se dogodilo da smo moja supruga i ja, prolazeći jedne kišne večeri Trgom bana Josipa Jelačića u Zagrebu, na tramvajskoj stanici ugledali manjeg psa kojeg je vlasnik zaštitio od kiše komadom prozirne plastične cerade koju mu je zakačio za ogrlicu. Ta cerada je nekako kruto lebdjela iznad leđa psića i prizor je bio duhovit. Tada sam rekao: "Gle, pas sa plastičnim plaštom!" i cijela situacija nam je bila smiješna. Nastavio sam pjevušiti taj stih, a supruga se odmah priključila i putem do stana smo skovali refrenčić koji nije trebao živjeti dalje od te večeri. Meni je bio toliko simpa da sam snimio i aranžirao kratki demo kao romantičnu gestu u spomen na taj dejt“.

Saša Antić, koautor pjesme, nastavlja se na Mladenovu priču: „Nina, autorka filma, nazvala me prije tri godine i rekla kako joj treba song za film, i to nešto veselo što bi razvedrilo dramu koja se odvija u filmu. Baš tih dana smo Luka, Mladen i ja kopali po arhivama i sjetio sam se jedne Mladenove skice imena “Pas sa plastičnim plaštom”. Uhvatili smo se toga, malo aranžirali, Mladen je dopisao još jednu pjevanu frazu, a ja sam dodao rap dionicu i par aranžmanskih intervencija i to je bilo to. Nini se pjesma svidjela i mislim da se odlično uklopila u film”.

Pevušićete i vi, bez obzira na to što je priča filma ne tako vedra, ova pesmica je zarazna i lako se pamti.

Naravno, i ovde valja podsetiti da je Saša Antić, što sam, što sa svojom grupom TBF što sa Banana Zvukom, na našem Muzzik Video Awards 2021 nominovan u čak 5 kategorija, apsolutno zasluženo.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika