Nikšićki East Elysium ima lepu pesmu - ANGEL

Članovi benda žive u Nemačkoj, Indiji i Srbiji

East Elysium (izvor idealne sreće) je muzički bend formiran u Nikšiću u Crnoj Gori, decembra 2009. Neki od članova benda žive u Nemačkoj, Indiji i Srbiji. Za bend se kaže da je „neobičan fenomen na lokalnom muzičkom nebu, fuzija istočnjačke duhovnosti i harmonije kroz rock’n’roll“.

Ime benda nastalo je kao inspiracija čitanjem Schillerove pjesme "Elysium", na nemačkom jeziku, koja je bila Beethovenova inspiracija da napiše Odu radosti.

Bend je započeo rad u jako skromnim uslovima ali su polako jedna po jedna pjesma razrastale i bend i njihov izraz. Počeci benda su Milutin, Danilo i Vesna a odmah potom su se okupljali ostali clanovi, koji su kasnije mjenjali svoj životni put dok se nije osnovala postavka benda kakva je zadnjih 3 godine. Raznovrsnost ljudi i njihovih pripadnosti i životnog iskustva uslovljava i raznoliku muziku i izraz, zato je bend fuzija istoka i zapada, metala i elektro muzike do ambijentalne i meditativne, duhovne, kirtan muzike.

East Elysium je bend sa filozofskim pristupom muzici i umetnosti uopšte, sa verom u zvuk kao put do prosvetljenja i živu muziku duše kao onu koja transformiše, inspiriše i donosi sreću slušaocu i samom životu.

 

East Elysium, Foto: Promo 

Članovi benda East Elysium:

 Danilo Vuletić (bubnjevi, bas i bek vokal), Vesna Anastasia Božović (glavni vokal), Mina Simonović (bek vokal), Milivoje Kljajić (solo gitara), Anto Lutovac (ritam gitara), Dejan Milosavljević (klavijatura, glavni vokal).

Video izraz je veoma vazan ovom bendu i spotove su snimali na raznim krajevima svijeta, od Amerike, preko Tajlanda, Vijetnama, Indije do Njemačke, Engleske, Francuske, Italije, Portugalije, Kanarskih ostrva, i Turske, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore...

Saradjuju sa umjetnicima iz celog svijeta, kako na video tako i na muzičkom izrazu. Na ovome albumu je značajna saradnja ostvarena sa Ivanom Janković iz benda Grim iz Bara, Aleksandrom Radić, poznata po obradi pesme Zlatna jabuka od Yu grupe, iz Beograda, Dovom iz Las Vegasa i Dejvom Norvudsem iz Los Angelesa koji nastupa na festivalima širom svijeta kao one man orkestar, takođe sa Onurom Hunumom iz Turske koji je producirao između ostalih i Șanişer, Akim Velšom producentom Diorama iz Njemačke i Bojanom Dobrilovićem iz Nikšića.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika