A.N.D.R. x Luka Rajić - U Krug

Muzičar školovan na Berkliju donosi zvuk Njujorka u Beograd

Andrija Gavrilović odnosno A.N.D.R., muzički producent i trubač školovan na Berkliju, predstavio je album U KRUG na kome gostuju nova lica lokalne scene.

Njegove kompozicije upotpunili su neki od najistaknutijih artista novog pop talasa – Luka Rajić, Manivi, Nataleé, Retrospektiva, Maat Bandy (Gramophonedzie), Ana Protulipac (IrieFM), ILIJA, Jana Vuković, Arya i ANJA.

,,Misija ovog albuma jeste da pokažemo javnosti da je domaća muzika sve bolja zbog vrhunskih muzičkih umetnika koji je prave, a i DJ-evima i radio stanicama kažemo Evo, imate radijske hitove i pop melodije koje mogu da zabave publiku. Jedino što treba da pitamo sve - kako možete još više da nas sve podržite kako bi naša muzika mogla postati novi mejnstrim. Osećao sam da smo na dobrom putu kad sam ugledao lica Ane Stanić, Kendija, Buč Kesidija, Fantoma, MAPO keys, benda Ljubičice i drugih istaknutih muzičara naše zemlje na promociji albuma, shvatio sam da svi imamo isti zadatak. Dobro je znati da je kolektivni duh izašao sa albuma u stvarnost.’’ - ističe Andrija.

 

Nakon studija na čuvenom Berklee College of Music u Bostonu i izvođačko-muzičkog života u Njujorku, Andrija Gavrilović se 2020. godine vraća na domaću muzičku scenu. Ujedno i trubač i aranažer, Andrija po povratku u Beograd stvara novi identitet kao producent dance-pop zvuka pod imenom A.N.D.R. i prati svoj novi zadatak da kolektivno muzičko stvaralaštvo podstakne svojim produkcijskim zanatom stečenim na Berkliju.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika