Niški punk projekat Silicon Dolls izbacio singl prvenac!

Letnja punk promaja sa juga uzvraća udarac!

Marko Marjanović (ili još bolje poznat kao Mark Rainey) nas je u sinoćnim časovima iznenadio novim punk projektom Silicon Dolls izbacujući singl prvenac „Idem na sve“ sa propratnim video spotom. Ovoga puta, Marko nam poručuje interesantan punk singl sa interesantnom tematikom sa kojom se svaki muzičar/umetnik može poistovetiti na jugu Srbije. Muziku je komponovao sam (što i nije prvi put u njegovom stvaralaštvu) dok je spot radila Isidora Ivanović, a za prateći vokal je zaslužan Martin Max.

Malo istorijskih činjenica nije naodmet. Mark Rainey, ime iza kojeg stoji Marko Marjanović, samouki је gitarista, pevač, tekstopisac i producent. Marko je studirao Pravni fakultet u Kragujevcu. Kako je rođen bez četiri prsta na levoj ruci, sviranje gitare i klavira predstavljalo je izazov, ali je on dokazao sebi i ljudima u njegovom okruženju da ništa nije nemoguće i da se sve može postići sa dosta truda, rada i upornost.

U nastavku teksta, dajemo reč našem dragom autoru Marku o njegovom novom projektu: “Silicon dolls je bend koji kroz jednostavne rifove i oštre tekstove kritikuje današnje društvo i politički sistem. Bend želi da stvara muziku koja će jednoga dana biti muzička podloga filmovima o buntu mladih. Korupcija koja utiče na to koliko novca imamo po džepovima, obrazovanje, prava i slobode, vazduh koji dišemo, sve više umanjuje šansu za zdravim i dostojanstvenim životom u budućnosti. Beskorisni grandiozni projekti za koje se narod nije pitao, izvlače novac upravo iz naših džepova i završavaju na računima korumpiranih pojedinaca. Najveća pobeda političara je to što su ubedili mlade da politika ne treba da nas zanima. Punk kao kontrakultura se upravo zasniva na borbi za prava radničke klase, protiv ekonomske nejednakosti. Silicon dolls su glas slobode govora i ljudskih prava.”

Verujemo da ovo neće biti samo jedan singl njegovog novog projekta Silicon Dolls. Srdačno iščekujemo njegove nove stvari,  a u međuvremenu igrajmo uz ovaj singl!  

Autor vijesti Mihajlo Kitevski

Korisnici
Logovanje korisnika