Marko Louis predstavlja nam "Bonitu"

Brojimo sate do početka beogradskog koncerta Marka Louisa

Muzičar Marko Louis već duže vreme publiku oduševljava različitim obradama pesama, kao i svojim, originalnim melodijama i tekstovima. U susret novim nastupima i live koncertima, na Sunčanim skalama Marko je predstavio svoju najnoviju numeru "Bonita".

Sama reč bonita asocira nas na neku Španiju, latino krajeve i ples. Upravo je takva zamisao vizuelno pratila čitavu numeru u kojoj je umetnik ukrstio svoj glas sa Aimiliom Varanaki.

Spot za pesmu radio je Markov dugogodišnji saradnik i prijatelj Dragan Jerimov. Zanimljivo je da je lik Markove bonite uobličen u plesnim pokretima mlade glumice Teodore Dragićević. 

Presrećan sam što je Teodora prihvatila poziv da sarađujemo jer je divna, talentovana glumica, koja fantastično pleše, pleni na ekranu, a i voli moju muziku. Pesma Bonita je inspirisana flamenko muzikom i kulturom, naravno, u kombinaciji sa našim melosom. Ovo je duet sa vrlo zanimljivom Grkinjom Amiliom Varanaki koja živi u Berlinu i članca je Balkan beat grupe iz Srbije Shazalakazoo. Pesmu je obogatio zvuk saksofona koji je odsvirao moj kum Mario Ševarac, inače član benda Dubioza kolektiv. Tekst je napisala dugogodišnja saradnica Maja Radivojević. Ubeđen sam da će vam se pesma dopasti. Prvi put sa bendom ću je odsvirati na beogradskom koncertu 30. juna u Silosima i siguran sam da će još više zagrejati dobru atmosferu“, rekao je Marko Louis.

Marko Louis nastavlja svoju regionalnu turneju "Freedom tour by Tuborg” . Beogradska publika će uživati u novim i starim pesmama 30.juna u Silosima, mestu koje je skladište beskonačne energije Beograda. Za beogradski koncert Marku će se na bini pridružiti i njegove drage kolege Lena Kovačević, Sky Wikluh, Aleksandra Denda, Stefan Shy Maljković (takmičar aktuelnog IDJ show-a), a atmosferu će
prvo zagrejati Markov prijatelj, muzičar Petar Z. Naravno tu je i Markova sestra,

Maja Louis, sa kojom će izvesti nekoliko zajedničkih pesama, među kojima je i skoro objavljena obrada tatinog velikog hita “ Gde
nestaše one pesme stare”.

U prethodnom periodu sam bio vrlo inspirisan i sada je vreme da sve te nove pesme, kao i stare naravno, uživo predstavim publici. Bend i ja jedva čekamo da sviramo i da slavimo muziku na pravi način. Moja publika zajedno sa nama uživa na koncertima, zato što zna da ih očekuje dobra atmosfera, luda energija, nezaboravno muzičko putovanje. Radujem se susretima” završava uzbuđeni Marko Louis koji ovih dana završava i novi album “Beskraj 2“ koji planira da objavi do kraja godine.

Posle beogradskog koncerta Marko stiže u Kraljevo na Jazz festival 1. jula. U međuvremenu ga očekuju brojni koncerti širom regiona.

Poslušajte "Bonitu" i mislima otputujte u neke latino krajeve!

Autor vijesti Iva Đorđević

Korisnici
Logovanje korisnika