Screaming Wheels live @ Muzzik hub

Bila je to svirka za pamćenje!

 

Pre izvesnog vremena, tokom njihovog boravka u Beogradu povodom mini – turneje po srpskim gradovima na kojoj su predstavljali svoj novi album, imali smo priliku da ugostimo ovu čudesnu grupu Istrijana.

 

Screaming Wheels LIVE @ Muzzik hub, Chicken Catcher

 

Screaming Wheels su četvoročlani bend iz Novigrada, Istra, Hrvatska i pravo su otkrovenje za sve koji su ih čuli: oni sviraju žestoko i uigrano, pa iako se muzički pravac kojim plove uglavnom može svrstati pod blues, njihov zvuk je čvršći i moćniji od mnogih hard-rock grupa koje smo imali priliku da čujemo.

Čak i u uslovima ovakve, klupske svirke, biće vam jasno o čemu govorimo kad budete čuli ove snimke.

 

Screaming Wheels LIVE @ Muzzik hub, Istramental

 

Denis Makin i Leo Anđelković su prijatelji iz detinjstva i sarađivali su u brojnim bendovima i muzičkim projektima, tako da je formiranje zajedničkog sastava bio logičan potez. Odlučili su da ne nastupaju kao duo, već da prošire bend, te pored njih dvojice postavu čine još i odlična basistkinja Slavica Tucakov i izuzetni bubnjar Erle Đurđević. 

Abum koji su izdali krajem prošle godine pod prigodnim i super izabranim nazivom - Istramental (u izdanju kuće Rock Svirke Records https://bfan.link/the-screaming-wheels-istramental), sadrži osam pesama (Before The Sun, My Soul Belongs To Blues, Cold Hearted Bitch, Chicken Catcher, Poor Are Pure, Istramental, Back To The Roots i fenomenalna Willy The Wimp) i poigrava se mnogim pod-žanrovima bluza i roka, ali je istovremeno i veoma dosledan. Svaka pesma ima svoj identitet, svaka je savršeno odsvirana, a produkcija je izuzetna. Dizajn omota potpisuje Toni Buršić.

 

Screaming Wheels LIVE @ Muzzik hub, My Soul Belongs to Blues

 

U prostoru Muzzik hub-a, naši dragi gosti su nam upriličili jedan događaj bez premca, mini koncert koji ćemo dugo pamtiti po atmosferi, čvrstini svirke, čudesnom glasu i gitari Denisa Makina i posvećenosti svih zajedno.

Ako se ovog leta nađete u tim krajevima, pogledajte gde ćete sve moći da ih slušate:
 

 

Drago nam je da ovo prelepo iskustvo možemo da podelimo s drugima, uživajte, oni su zaista nešto posebno!

Evo i poslednje pesme snimljene kod nas uživo, fenomenalne Willy The Wimp.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika