Soul/R&B kantautorka Manivi objavila novi singl

“Nek izgore” je lep primer ovog žanra na srpskom jeziku       

Ivana Vukmirović, školovana džez vokalistkinja, gitaristkinja, producentkinja i kantautorka koja je godinama stvarala na engleskom - singlom ’’Nek Izgore’’ najavljuje nova izdanja na srpskom jeziku

Ivana Vukmirović Manivi uz ekipu najrespektabilnijih džez muzičara domaće scene donosi jedinstven, senzibilan, ali određen i iznad svega kvalitetan muzički izraz. Nakon godina stvaralaštva na engleskom jeziku i dva album izdanja - Manivi (2016, Lampshade Media) i Mirror (2021, Glitch Records), Ivana se otiskuje ka stvaralaštvu na srpskom jeziku izdanjem letnjeg pop singla i spota ’’NEK IZGORE’’ koji je u etru od 23.juna.

 

 

Manivi, Foto: Single promo art

 

,,Kada negujete soul i r’n’b izraz - prirodno je da reči koje prate te melodije izlaze iz vas na engleskom, jer su taj zvuk i sve poruke koje on nosi tako i utkane u vas. Međutim - shvatila sam da je potrebno da se što više kantautora otisne na put stvaralaštva na maternjem jeziku kako bismo mogli uneti i ovaj žanrovski otisak na zvučnu sliku regiona’’.

Ova pevačica zaista posebnog, bogatog glasa iznenadila nas je ovim izdanjem na srpskom jeziku, poslušajte, pesma je fina, mekana, pamtljiva, baš  lepa za leto i njegove dane (i noći).

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika