Darel Bavčar i Anica Šarić aka Cullen's Sister

Svijet za mene je debi singl potpuno novog dua na muzičkom nebu Hrvatske

U okrilju kuće Croatia Records ovih dana se pojavilo nešto novo: Cullen's Sister (izgovara se kao Kaləns sistər) i njihova debitantska pesma Svijet za mene.

Prvo što se čuje je izuzetan vokal Anice Šarić koji je potpuno jedinstven a zatim u uho ulazi baš zarazna melodija, pamtljiva i pevljiva.

Produkciju i mix potpisuje Oleg Colnago. Bas je odsvirao Lovro Ohlhofer, a bubnjeve Dražen Scholz. Prati ga video spot u produkciji i režiji Tvrtka (Vidokk) Barišića. Snimanje video spota je omogućeno u saradnji s L´erotic , I do weddings i Glow Cut.

 

 

Culeen's Sister, Foto: PROMO

„Svijet za mene“ je atipična pesma koja nije nužno vezana uz ljubavnu tematiku, budući se u njenoj priči može naći svako ko je, osim ljubavnog, imao takav prijateljski ili porodični odnos.

Nosi jaku poruku, da svako od nas ima snagu da u sebi izgradi bolji svijet, ako nije srećan u onom u kome se trenutno nalazi.

Cullen´s Sister je alternativni rock bend nastao 2020.godine. Osnivači i autori svih pesama su Anica Šarić (vokal) i Darel Bavčar (gitara), dubrovačko - riječka kombinacija s bazom u Zagrebu.

Bend karakteriše moderan alternativni rock zvuk u kombinaciji s loopovima, ambijentalnim i elektronskim elementima.

Bend trenutno radi na drugom singlu koji će izići na jesen a kreću s live svirkama koje su im, uz kreativni, najdraži dio bavljenja muzikom. U live postavi 2022. pridružili su im se basista Joško Širinić, bubnjar Hrvoje Dizdar i gitarista Jakov Skender.

Biće ovo jedan fini hit ovog leta, ne sumnjamo.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika