Stevan Dobrota – Traganje

Multiinstrumentalista u jako zanimljivoj fusion numeri

Instrumentalni izvođač i kompozitor Stevan Dobrota objavio je novi singl i spot za kompoziciju ,,Traganje".

Video je sniman u "Košnica" studiju, a za njegovu realizaciju su bili zaduženi Ivan Tasić, reditelj i direktor fotografije i Miljan Miletić kao producent. Muziku, snimanje i mix potpisuje Stevan Dobrota, dok je za master bio zadužen Zoran Vasić.

Sa završenim master studijama na Fakultetu Umetnosti u Nišu, Stevan je svirao violu u klasično orijentisanim orkestrima, a uporedo, sa bas gitarom se oprobao u alternativnim, hard kor i metal bendovima.

Dve naizgled suprotstavljene scene dale su mu inspiraciju da prevazidje žanrove i stvori jedinstven zvuk. Prva kompozicija "Precognition" nagradjena je prvim mestom na takmičenju zvučnih efekata „Pedala" a 2018. god. pobedjuje na konkursu Radio Beograda za originalnu muziku za emisiju „Dobro jutro - deco".

 

Stevan Dobrota, Foto: Promo

 

Trenutno radi na finiširanju svog prvog solo albuma, fuziji instrumenata, efekata i žanrova, sa zvucima viole u svojoj srži.

,,Traganje" najavljuje prvi solo album koji je trenutno u finalnoj fazi produkcije, a njegovo izdavanje će biti blagovremeno najavljeno.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika