ШАРМАНИ - Mrmot stari

Oni pokušavaju sve, kako bi dobro koje  imaju u sebi  izneli napolje i svet napravili lepšim.

Šarmani (baš lepo ime za grupu!) su novonastali muzički sastav koji je u junu predstavio svoj prvi singl i muzički video u klubu UMMUS, Kragujevac i u Novom Sadu.

Band čine: Igor Stević – vokal, Ivan Stanojević – kahon, Marko Petković - gitara, klavijature, Nemanja Ristović - bas gitara i Tamara Pavlović - prateći vokal.

Pesma je snimljena zahvaljujući "Studio Coolijana" iz Kragujevca, a video spot je snimljen u produkciji Studio Skladke iz Novog Sada i na njemu su radili: KONCEPT I REŽIJA: Igor Stević, KAMERA: Slavko Pavlović, Antonina Pekić, STOP TRIK ANIMACIJA: Igor Stević, Slavko Pavlović, VIDEO MONTAŽA: Igor Stević.

Čitav poduhvat je realizovan uz pomoć puno dobrih ljudi iz različitih krajeva Srbije. 

Muzika je alternativna sa džez, bluz i funk elementima.

 

Шармани, Foto: YT Printscreen

 

Igor Stević, povodcom objavljivanja spota kaže: „Nama je bilo zabavno da radimo na ovom projektu, ostaje mi samo da se nadam da ćemo uspešno preneti emociju i razigrati dete u Vama“.

U knjizi Eduarda Galeana, mudrog i angažovanog  Urugvajca,  Škola obrnutog sveta, koja na početku spota glavnom junaku pada na glavu, piše: „...Alisa je ušla u ogledalo da otkrije obrnuti svet. Kad bi se Alisa ponovo rodila u naše doba, ne bi morala da prolazi ni kroz kakvo ogledalo: bilo bi joj dovoljno da pogleda kroz prozor.“  Zato Šarmani pokušavaju sve, kako bi ono dobro što imaju unutra izneli napolje i svet napravili lepšim.

Ova hipi pesmica i video, iako za temu imaju veoma ozbiljnu stvar, kroz dečje simpatični filmić pričaju o nečem jako važnom. Kako god bilo, ja je puštam treći put jutros, da me razveseli.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika