Paul The Walrus su izašli iz senke

U očekivanju debi albuma uživamo u ovoj vedroj pesmici

Paul The Walrus je projekat koji je napravio Borna Mijolović koji snima, piše, producira i izvodi muziku a za poseban i prepoznatljiv  vizuelni identitet zadužena je Mirta Filipović. Upravo izašla pesma i video Shade, odlična su ilustracija njihovog rada.

Na muziku utiču monumentalni rok bendovi kao što su The Beatles, Beach Boys, Fratellis, Tame Impala, Oasis, Fats Waller, ali i čisto pop umetnici. Taj uticaj se može čuti kroz numere u gudačima, melotronima , glockenspiels i shakers, sa tvistom Bornine jedinstvene moderne produkcije i malo lo-fi stila snimanja.

Kao live act Bornu prate Miro Kadijević (gitara, prateći voks), Martin Trgovec Greif (bubnjevi) i Antonelo Vukić (bas).

 

 

Paul The Walrus nastupili su na otvaranju ovogodišnjeg petnaestog po redu INmusic festivala. Povodom njihovog nastupa, u intervjuu koji je frontmen, Borna Mijolović, dao novinaru časopisa Sound Garden, Juraju  Dukić Hrvoić, kaže:

„ Mirta je zaslužna za naš vizualni identitet. Mirta je moja djevojka zadnjih deset godina i najveća potpora koju imam. Zajedno planiramo stvari za bend i kroz nju sam naučio koliko je izgled benda važan. “

„Često me pitaju da ocijenim hrvatsku glazbenu i nikad ne znam što da točno kažem. Nekome je ok, nekome nije. Na radijima se vrti puno istih pjesama od kad znam za sebe, ali ja tu ništa ne mogu učiniti.

  • Što imate za poručiti kolegama u garažama i probaonama koji se na sceni još nisu uspjeli pronaći? Koliko je teško doći na vidjelo u Hrvatskoj?

„Neka samo nastave vježbati, to je najvažnije, rutina. Teško je u Hrvatskoj i teško je u ostatku svijeta zato što je bavljenje muzikom stvarno teško haha. U zemljama kao što su Francuska, Belgija ili čak i Slovenija imaju nekih mehanizama za podupiranje kulture koje mi nemamo. Postoji svakakvih razlika, ali iz perspektive benda jedino što mogu reći je da je teško. Bendovi sve moraju sami činiti, plaćati i to nije uvijek svima opcija. Najveća laž koju su nam prodali je da možemo cijeli svijet osvojiti iz svoje sobe s jednom zvučnom karticom i Cubaseom, to nije istina. Ustrajnost je najbitnija.“

Njihov debi album se očekuje na jesen a  ova izuzetno producirana pesma u The Beatles stilu savršena je letnja stvar, upotpunjena simpatičnim, jednostavnim  ali efektnim video-spotom, evo nam  je jutros već na repaet.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika