Izuzetni Fran Vasilić ima novi EP i novi video!

Ovaj dečak sa ostrva Krk ne prestaje da nas iznenadjuje zanimljivim radovima

Fran Vasilić, pevač i muzičar s ostrva Krk, na TikToku ima više od četiri ipo miliona pratilaca, a njegova pesma ‘Eyes Blue X Heather’ na toj platformi odslušana je više od 30 miliona puta. Pesme mu se najviše streamuju u SAD-u, odakle ga prati ogroman broj  slušalaca.

„EP sam cijeli sam napisao, a producirao s grupom Silk Beats koje sam upoznao jer smo imali istog managera. Krenuli smo raditi preko Zooma, a onda se upoznali i uživo u New Yorku prije pola godine”, izjavio je Fran Vasilić za Ravno do dna.

 

Fran Vasilić, Foto: Wasserman Music

 

EP „The Very Last Thoughts on Earth” sastoji se od četiri pesme od kojih su dve već objavljene kao singlovi. EP izdaje Thirty Knots, nezavisna izdavačka kuća iz Kalifornije koja je nedavno postigla veliki uspjeh s pesmom “Sunroof” od Nicky Yourea.

Singl “Maybe” koji je objavljen još u februaru ove godine, dobio je povodom izlaska EP-a i svoj video spot koji je režirao izvanredni Roko Crnić.

A na sajtu Wasserman Music o njemu piše  piše:

„Ogromna ambicija Frana Vasilića da autentično izrazi svoje emocije dovela ga je do sadašnjeg položaja. Provodeći prvih devetnaest godina svog života na ostrvu KRK u Hrvatskoj, bedroom/indie pop persona probila se na muzičku scenu serijom viralnih Tik Tok objava. Sa jedinstvenom sposobnošću da se plasira na tržište i poveže sa svojim slušaocima, Vasilićev debi album, 'Retrovizor', debitovao je na Apple Music top listi 100 alternativnih albuma u ​​Maleziji i sada je premašio 6 miliona strimova samo na Spotifaju. Pojavivši se usred karantina kako bi se izborio sa samo-tugom i dao deo sebe svojoj strasti, početni projekat je prebacio bol u svrhu.

 

Fran Vasilić u Amsterdamu, Foto: Novi List

 

Uzimajući inspiraciju iz radova The Strokes, The Black Keys, Gus Dapperton i Rex Orange County, Vasilić je proizveo svoj ekscentričan i prepoznatljiv zvuk. Kada su ga pitali na čemu radi i sa uzbuđenjem da to podeli, on izjavljuje: „Radim na najboljoj muzici u svojoj karijeri do sada“.

Uz pohvale poput Earmilka, Lirical Lemonade, Fashionabli Earli i drugih; Vasilić je spreman da nastavi sa osvajanjem industrije.

„Usmeravajući energiju u stilu Macy DeMarcoa sa svom vatrom i harizmom Gusa Dappertona, neosporno postoji nešto posebno u rastućem talentu ovog momka“ kažu „Earmilk“ o njemu.

Muziku koju Fran pravi on sam naziva „bedroom-pop/indie“ ali ona je definitivno i svašta još, slušajte ga, zaista je odličan i drugačiji!

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika