MASCOM javlja - Red Hot Chili Peppers: Novi album u oktobru!

Još jedno jedvačekanje, posle fenomenalnog albuma koji je izašao u proleće ove godine

Vest je odjeknula poput eksplozije. Grupa Red Hot Chili Peppers se nalazi u sred severnoameričke turneje a ovu senzacionalnu vest članovi benda su saopštili tokom koncerta u Denveru.

Budući dupli album zvaće se „Return of the Dream Canteen“ i biće objavljen 14. oktobra.

To će biti drugo izdanje koje će bend Red Hot Chili Peppers objaviti tokom ove godine. Proletos je izašao dupli album „Unlimited Love“ kojim se RHCP vratio brzinom svetlosti, osvojio top liste, oborio rekorde po pitanju tiraža i rasprodatih koncerata širom sveta. Kruna ove faze bila je dobijanje zvezde na bulevaru Hollywood Walk Of Fame kao i velika svetska turneja koja je ubrzo počela.

 

Omot budućeg albuma RHCP, Izvor: Mascom

 

„Krenuli smo u potragu za sobom, kao bendom koji smo oduvek bili. Iz zabave smo džemovali i iznova učili neke stare pesme. Ubrzo smo započeli misteriozan proces stvaranja novih pesama, ponovo smo osetili hemiju koja ja nas je obuzimala i koja je na ovom našem putu osvežavala naše prijateljstvo. Kada smo prepoznali da zvuci klize a da nas vizije osvajaju – samo smo nastavili sa radom. Nismo prestajali da pišemo. Kada je sve bilo gotovo, sva ta magija koja nas je okruživala podarila nam je više pesma nego što smo mogli da pretpostavimo. Shvatili smo da će to rezultirati objavljivanjem dva dupla albuma, jedan za drugim. Album „Return of the Dream Canteen“ je sve što jesmo i sve ono o čemu smo ikada sanjali. Spakovano je. Napravljeno krvlju naših srca. Iskreno vaši, Red Hot Chili Peppers“

U vreme objavljivanja albuma „Return of the Dream Canteen“ bend će ponovo svirati u Amereci i to na festivalu Austin City Limits 2022.

Koji god video da stavimo nećemo pogrešiti, evo Dark Necessities iz 2016.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika