Fascinantni Jacques i njegova nova pesma Kick Ce Soit

Udarite bilo šta: apsurd koji služi da podstakne razmišljanje

Objavljen 11. februara, Jacquesov novi album IMPORTANCEDUVIDE je postigao veliki uspeh. Sada je objavljen prvi klip sa albuma, a režiju potpisuje Martin Carolo. U spotu, Jacquesova nezaobilazna frizura je postavljena na različite predmete, ljude ili životinje kako bi okarakterisala umetnika.

Jacques Auberger, Francuz poreklom iz Strazbura, inače sin Étiennea  Aubergera, popularnog francuskog muzičara iz 80-tih, potpuno je posebna figura u svetu elektronske muzike. Živi i radi u Parizu i njegove teme su kakofonija od koje pravi melodiju, apsurd, provokacija u svakom smislu, počev od njegovog imidža.

 

Jacques, Foto:Edouard Sanville

 

U ovom klipu koji se graniči sa apsurdom, Jacques šeta između ulice i svog studija za snimanje, gde sreće mnogo ljudi i pita se šta čini čoveka, šta ga uslovljava i zašto smo to što jesmo. U tom smislu, na svom YT kanalu, u komentarima, Jacques je zakačio savet da se pročita Ljudski fenomen koji je napisao Pierre Teilhard de Chardin za one koji bi želeli da prodube temu. Dobar način da se podstakne razmišljanje i čitanje kako bi se razumelo šta upravlja bićem.

"Udari šta god se pojavi / Može biti prijatelj", "Otvoren sam da šutnem šta god", "Odakle dolaziš, ko god da si / Vrati se s kim god da si", ovim tekstovima, Jacques nas podstiče da dopremo do drugih, da imamo otvoren um prema onima koji su različiti, jer na kraju krajeva, svi su različiti, ali su svi nekako slični: „Ja ili ono što čini kancelariju / Je li samo verzija tebe / Razdvojena tokom vremena / Ka drugačijoj ličnosti ”.

Jacques će u Olimpiji 20. oktobra 2022. Održati svoj koncert.

Kakav lik, kakav fascinanatan spot, čudan tekst i hipnotička muzika! Baš hit.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika