ODESZA - Light Of Day (feat. Ólafur Arnalds)

ODESZA su se ponovo pojavili da podsete svet šta je ovaj duo učinilo kamenom temeljcem modernog elektronskog pejzaža

ODESZA je objavila potpuno novi singl i video, „Light Of Day (feat. Olafur Arnalds)“, dajući fanovima konačan ukus onoga što sledi pred njihov novi album, „The Last Goodbye“, objavljen 22. jula preko Foreign Family Collective/Ninja Tune.

Pesma je bioskopsko bekstvo koje se transformiše iz futurističke balade vođene klavirom u složeniji elektronski zvuk sa vokalom Stivena Ambrouza. Pesma je saradnja dua ODESZA, Harrisona Milsa i Klejtona Najta, nominovanog za GRAMMY, i dugogodišnjeg prijatelja i islandskog instrumentaliste Olafura Arnaldsa – koji je stvorio orkestarsku osnovu za pesmu. Vokalni potezi iz narodne pesme Ambrose objavljene 1972. pod nazivom „Mary“. Ambrose je takođe pionir u audio svetu, odgovoran za otvaranje puta za turneje muzičara svojim pronalaskom i razvojem prvih bežičnih monitora za uho, koji se sada nalaze na pozornicama širom sveta.

 

Odesza, Foto: YT printscreen

 

ODESZA kaže: „’Light of Day’ je bila jedna od prvih pesama sa albuma koje smo završili. Ova pesma je počela sa Olafurom, neverovatnim umetnikom i dugogodišnjim prijateljem, koji nam je poslao početnu ideju. Vokalni uzorak je iz narodne pesme iz 1970-ih pod nazivom 'Mary' koju smo otkrili kopajući po starim pločama na kojima se pojavljuje Stephen Ambrose. Taj vokal vidimo kao neku vrstu mantre koja se sporo gradi, nešto za šta smo se nadali da će izazvati osećaj mira.”

 

 

Odesza, Foto: This Song Is Sick

 

Balaz kaže: „Bio sam fasciniran idejom ovog veoma starog lika koji se na neki način podmlađuje tokom svoje borbe da doživi nešto magično. Ovaj film govori o fokusiranju na vrednosti života i ne prepuštanju pritiscima sa kojima se svakodnevno suočavamo. Želeo sam da iskoristim impresivne kvalitete 3D animacije, ali i da je učinim slikovitijom nego inače. Zato smo razvili eksperimentalni sistem renderovanja – zajedno sa prilagođenim jednačinama svetlosti i analizom površine – koji je reinterpretirao naše scene potezima boje. Rezultat je mešavina ručno oslikanih pozadina, efekata kamere, snimanja pokreta i desetina hiljada algoritamskih poteza četkicom u svakom kadru.”

Video je potpuno fascinantan a i muzika, uživaćete u ovom remek-delu.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika