Muha - Excusez-moi

Macha Ravel a.k.a. Muha i Univerzitet SSST zajednički napravili podsticajan spot

Na Univerzitetu Sarajevo School of Science and Technology (SSST) veruju da obrazovanje ne podrazumijeva isključivo akademski rad, već i istraživanje talenata, sklonosti i strasti.

„Nakon uspjeha naših studenata na Filmskom festivalu u Cannesu, rastućih startupa koje osnivaju, inovacijskih projekata sa kojima se probijaju na svjetska tržišta, važnih naučnoistraživačkih radova koje objavljuju, nastavljamo ponosno podržavati i poticati njihove talente. Tako je sa oduševljenjem prihvaćena ideja studentice Sarajevo Medical School i mlade hip-hop/rap zvijezde u usponu, Mache Ravel a.k.a. Muhe, o zajedničkoj saradnji na pjesmi i spotu "Excusez-Moi" koji će nas svojim zaraznim beatom uvesti u dane ljetnog raspusta", navode sa SSST-a.

 

Muha, Excusez-Moi, Foto: YT prinscreen

„Excusez-Moi" je muzička priča o, upornosti, radu i talentu – u jednoj rečenici. To je podjednako poziv na neuklapanje u stereotipe, izazivanje normativa i rušenje predrasuda, zajedničkim snagama jedne talentovane devojke i neuobičajenog oslonca i partnera – njenog univerziteta.

Za tekst i muziku odgovorna je Muha, uz aranžman, mix, master i muziku njenog talentovanog producenta i stalnog saradnika Toshi Domaćina (Helem Nejse). Ovaj duo zajednički potpisuje i ideju za spot sniman na na više lokacija u kampusu SSST-a, pod iskusnom režiserskom palicom Arneja Misirlića i produkcijom SSST-a. Plesna grupa Fresh Generation iz Sarajeva i koreografkinja Dženita Hasečić potrudili su se da svojom neverovatnom energijom i talentom upotpune ovu vizuelno-muzičku poslasticu.

„Izuzetno je važno imati razumijevanje i podršku u izgradnji svog puta“, kaže Muha i dodaje da je SSST za nju bio taj vjetar u leđa, koji joj i dalje omogućava da beskompromisno ostvaruje svoje snove: "To je i glavna poruka ove pesme i spota – sve je moguće i nebo je granica, a pogotovo kad si na pravom mestu i okružen pravim ljudima". Izvor: Klix.ba

Kuća koja stoji iza ovog projekta je Bassivity Digital.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika