Primus - Follow The Fool

But who’s the bigger fool? Is it the fool? Is it the fool who follows the fool?

Ekscentrični kalifornijski bend PRIMUS predstavio je muzički spot za "Follow The Fool", poslednji singl sa svog novog "Conspiranoid" EP-a. Njihova prva nova muzika posle više od pet godina  sadrži nekoliko komentara na ono što je frontmen Les Claypool opisao kao „mentalno stanje savremenog sveta“, a „Follow The Fool“ postavlja oštro pitanje – „ko je veća budala? Da li je to budala, ili je budala koja sledi budalu?." Specijalno izdanje na vinilu "Conspiranoid" EP-a je sada objavljeno preko ATO Records.

PRIMUS je najavio EP "Conspiranoid" u aprilu objavljivanjem svoje epske, 11-minutne prve pesme, "Conspiranoia". „Bila mi je želja da snimim dugu, vijugavu, provokativnu pesmu, koja podseća na neke od kompozicija na koje sam „sekao vene“ u mojoj adolescenciji gladnoj muzike“, rekao je Claypool. „'Conspiranoia' je iznikla iz semena koje sam posejao u svoju beležnicu pre godinu ili nešto više — nekoliko redova koji komentarišu mentalno stanje savremenog sveta."

 

Les Claypool, Foto: Scot Dudelson, Getty Images 

 

Claypool je elaborirao nastanak singla i pratećih B strana u intervjuu za Consequence: „Sa našim novim studijom u pripremi i nekim predstojećim turnejama, odlučili smo da svet treba da bude podvrgnut nekom novom PRIMUS materijalu. Rekao sam momcima, 'Hajde da snimimo pesmu od 20 minuta.' Krajnji rezultat je bio 11 i po minuta, progresivni komad zvuka nazvan 'Conspiranoia'“.

 „Gledao sam kako raste nepoverenje i podela između prijatelja, kolega, rođaka i opšte populacije zbog konzumiranja i varenja dezinformacija, izopačenih informacija i pravih pravcatih bajki za narod. Bio sam primoran da bacim svetlo na komičnost  mnogih od ovih događanja  i na nedostatak racionalne misli koja se primenjuje u tumačenju mnogih takvih entiteta i teorija.“

„Pošto su sve tri pesme koje smo napravili  (Conspiranoia, Erin On The Side Of Caution i Follow The Fool) nastale u čudnom vremenu podele, konfuzije, ljutnje, frustracije i društvene senilnosti, naslov 'Conspiranoid' je izgledao kao prikladan nadimak za EP."

Slušajte Primus, fenomenalni su kao i uvek i teraju na ozbiljnu upotrebu mozga a to je retkost u muzici koja nam se servira.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika