Kraljica muzičke scene - NIGERIJA

Čitav svet sluša muziku ove afričke zemlje, koja svakodnevno pomera granice

Nigerijska muzička scena nastavlja da proizvodi hitove koji odjekuju širom regiona zapadne Afrike, kontinenta i celog sveta. Pored velikih zvezda kao što su Burna Boy i Rema, mnoga alternativna imena predstavljaju neverovatne pesme koje broje milionske preglede. 

Neretko su pesme iz ove zemlje prve na trending listama, a evo jedne liste od koje može krenuti vaše muzičko putovanje u Nigeriju:

1. Ayra Starr - Beggie Beggie feat. CKay 

 

Ova dama je prošle godine objavila numeru koja je trenutno u trendingu na TikToku. Bloody Samaritian, je pesma kojom je Ayra privukla pažnju na sebe, a ove godine je objavila još jednu hit stvar koja već ima više od pet miliona pregleda - Beggie Beggie. 

 

2. REMA - Calm Down

 

Za njega kažu da je princ Nigerije. Svoja album Raves & Roses objavio je u martu ove godine, a pesma Calm Down je među prvih 50 na Spotify listama širom sveta. Kaže da je ovo pesma o događajima koji su vodili do pronalaženja prave ljubavi u datom tenutku. 

3. LADIPOE - Big Energy

 

Nigerijski reper Ladipoe predstavlja letnji hit Big Energy. Ovo je ono što sebi pustite kada vam treba boost hrabrosti i samopouzdanja. Na kraju pesme Ladipoe kaže we didn’t come this far to come this far - što, kako kaže, jeste cela poruka pesme.

4. MR Eazi - Legalize

Ovo je ona prava ljubavna pesma bez previše patetike u njoj. Mr Eazi, predstavlja romantičan tekst uz video spot koji je zabeležio momente veridbe njegove dugogodišnje devojke (sada verenice), glumice Temi Otedola. We love it!

5. Kizz Daniel, Tekno - Buga

Za kraj, pravi afro bit! Buga je pesma koja podstiče telo na ples, bez obzira što ne razumete reč teksta. Kizz Daniel i Tekno su je objavili pre manje od 2 meseca, a ova stvar broji već više od 40 miliona pregleda! 

Nigerija je bogata različitim žanrovima kada je muzika u pitanju, međutim afrobit i afropop zvuk preovladava. Ritam koji pokreće, gotovo uvek je ispraćen video spotovima koji su na veoma zavidnom nivou. Nigerijska video produkcija je sve naprednija i razvijenija, što je jedan od razloga zbog kojih je svet poludeo za muzikom ovog podneblja. 

Neka ovih pet pesama budu vaša polazna tačka, da dublje i šire istražujete sami. Pored toga, vredi posdetiti, da ovakvu muziku možete često čuti na našem World Wide Muzzik  kanalu, koji predstavlja pesme iz čitavog sveta!

 

 

Autor vijesti Milica Ostojić

0 Komentari

Korisnici
Logovanje korisnika