Kraljica muzičke scene - NIGERIJA

Čitav svet sluša muziku ove afričke zemlje, koja svakodnevno pomera granice

Nigerijska muzička scena nastavlja da proizvodi hitove koji odjekuju širom regiona zapadne Afrike, kontinenta i celog sveta. Pored velikih zvezda kao što su Burna Boy i Rema, mnoga alternativna imena predstavljaju neverovatne pesme koje broje milionske preglede. 

Neretko su pesme iz ove zemlje prve na trending listama, a evo jedne liste od koje može krenuti vaše muzičko putovanje u Nigeriju:

1. Ayra Starr - Beggie Beggie feat. CKay 

 

Ova dama je prošle godine objavila numeru koja je trenutno u trendingu na TikToku. Bloody Samaritian, je pesma kojom je Ayra privukla pažnju na sebe, a ove godine je objavila još jednu hit stvar koja već ima više od pet miliona pregleda - Beggie Beggie. 

 

2. REMA - Calm Down

 

Za njega kažu da je princ Nigerije. Svoja album Raves & Roses objavio je u martu ove godine, a pesma Calm Down je među prvih 50 na Spotify listama širom sveta. Kaže da je ovo pesma o događajima koji su vodili do pronalaženja prave ljubavi u datom tenutku. 

3. LADIPOE - Big Energy

 

Nigerijski reper Ladipoe predstavlja letnji hit Big Energy. Ovo je ono što sebi pustite kada vam treba boost hrabrosti i samopouzdanja. Na kraju pesme Ladipoe kaže we didn’t come this far to come this far - što, kako kaže, jeste cela poruka pesme.

4. MR Eazi - Legalize

Ovo je ona prava ljubavna pesma bez previše patetike u njoj. Mr Eazi, predstavlja romantičan tekst uz video spot koji je zabeležio momente veridbe njegove dugogodišnje devojke (sada verenice), glumice Temi Otedola. We love it!

5. Kizz Daniel, Tekno - Buga

Za kraj, pravi afro bit! Buga je pesma koja podstiče telo na ples, bez obzira što ne razumete reč teksta. Kizz Daniel i Tekno su je objavili pre manje od 2 meseca, a ova stvar broji već više od 40 miliona pregleda! 

Nigerija je bogata različitim žanrovima kada je muzika u pitanju, međutim afrobit i afropop zvuk preovladava. Ritam koji pokreće, gotovo uvek je ispraćen video spotovima koji su na veoma zavidnom nivou. Nigerijska video produkcija je sve naprednija i razvijenija, što je jedan od razloga zbog kojih je svet poludeo za muzikom ovog podneblja. 

Neka ovih pet pesama budu vaša polazna tačka, da dublje i šire istražujete sami. Pored toga, vredi posdetiti, da ovakvu muziku možete često čuti na našem World Wide Muzzik  kanalu, koji predstavlja pesme iz čitavog sveta!

 

 

Autor vijesti Milica Ostojić

Korisnici
Logovanje korisnika