Novi album i video spot grupe Eyesburn

Nakon osam godina izdavačke pauze i kompleksnih situacija kroz koje je prolazio, bend Eyesburn je objavio osmi studijski album „Troops Of Light“.

Po rečima članova grupe Eyesburn pesme su nastajale spontano i velika pažnja je bila posvećena pripremama, vežbanju u pretprodukciji. On što će poštovaoce grupe Eyesburn najviše oduševiti je sirov zvuk:

„Želeli smo da pesme snimimo što više u „organskom“ maniru, onako kako ih izvodimo – uprkos ogromnim mogućnostima koje nove tehnologije nude. Živeli smo tih desetak dana zajedno u studiju i snimali po ceo dan.“

Album „
Troops Of Light“ donosi osveženje u izrazu benda. Na prvo slušanje možda ne odaje takav utisak, a već narednim biva sve očiglednija kompaktnost ovog izdanja u svakom njegovom segmentu. Konstrukcija pesma, u melodijskom i tekstualnom smislu, sve vreme pravi neku vrstu gradacije stvarajući univerzalnu priču koja govori o slobodi tela i duše.

Grupa Eyesburn posebno ističe doprinos producenta Dragana Alimpijevića Pika koji je učino da ovaj album ne zvuči šablonski, zadržavajući ono što publika prepoznaje kao „Eyesburn zvuk“. Na izdanju gostuju Nenad Potje na trubi u pesmi „Angels In Captivity“, Milan Mika Aćimović na klavijaturi u nekoliko pesama dok album otvara pesma „Back In The Day“ u kojoj gostuje najtraženiji rep duo današnjice, bend Prti Bee Gee.

„Prezadovoljni smo kako je sve ispalo. Hteli smo zaokruženu priču iz svih aspekata. Da pesmama, zvukom i tekstovima pošaljemo jasnu poruku. Tome je doprineo i dizajn omota. Milena Nićić je u tome u potpunosti uspela i daleko nadmašila naša očekivanja dajući svojim dizajnom celom albumu, pesmama i tekstovima jednu mističnu, gotovo religijsku konotaciju dodeljujući zamišljene simbole svakoj pesmi, sto nam se jako dopalo.“

Zahvaljujući obostranom poverenju, Mascom i bend Eyesburn su započeli zajednički poduhvat digitalnim reizdanjima kompletne diskografije benda. Ova faza saradnje krunisana je upravo objavljivanjem novog album „Troops Of Light“, koji će biti predstavljen na koncertu u Domu omladine krajem novembra.

Album „Troops Of Light“ objavljen je na vinilu, CD-u i dostupan je na svim striming servisima. Pogledajte prvi video singl za pesmu „Aware (Bam Bam)“.

 

Autor vijesti Ljubomir Radovanović

Korisnici
Logovanje korisnika