Grupa Panic! At The Disco objavila najbolji album u svojoj diskografiji

Na talasu uspeha singla „High Hopes“ koji je na zvaničnoj američkoj listi proveo godinu dana a isto toliko i na vrhu „Hot Rock Songs“ liste, Brendon je stvarao pesme za novi album

Sa sedam objavljenih albuma i impresivnom selekcijom uspešnih singlova, bend Panic! At The Disco važi za jednu od najzanimljivijih pojava na američkoj alternativnoj rok sceni na početku dvehiljaditih. Tokom skoro dvadesetogodišnje karijere bend je prošao nekoliko kadrovskih lomova da bi na kraju postao svojevrstan one-man projekat harizmatičnog Brendona Uriea.

„Razmišljao sam o svojoj prošlosti, ko sam bio pre sedamnaest godina a ko sam sada sa ljubavlju kojom ranije nisam bio okružen. Nisam ni shvatio da u tom trenutku nastaju pesme za album. To je filmsko muzičko putovanje inspirisano protokom vremena i hvatanjem u koštac sa mladošću,“ izjavio je Brendon.

U prilog tome možda najviše govori video spot za pesmu „Middle of a Breakup“ koji je prepun referenci na filmske muzičke klasike. Urie se rukovodio mnogim stavkama iz istorije rokenrola i na osmom studijskom albumu „Viva Las Vengeance“ napravio savršen miks rokenrol zvuka kasnih šezdesetih i početka sedamdesetih godina prošlog veka sa modernim alt rok izrazom.

Naslovna pesma je uveliko prisutna na plejlistama najuticajnijih radio stanica u Srbiji što potvrđuje činjenicu da je grupa Panic! At The Disco jedna od omiljenih u našoj zemlji.

Album „Viva Las Vengeance“ je objavljen 19. avgusta a njegov izlazak će pratiti pojava video spota za pesmu „Sad Clown“, dok kao singl u fokusu ostaje numera „Don’t Let The Light Go Out“.

Autor vijesti Ljubomir Radovanović

Korisnici
Logovanje korisnika