Sloboda narodu! u Muse izvedbi

YOU MAKE ME FEEL LIKE IT'S HALLOWEEN!

Dobitnici Grammy i Brit nagradam grupa Muse (Matt Bellamy, Dominic Howard i Chris Wolstenholme), su upravo objavili novi studijski album „Will Of The People’“.

Kritika i publika su sa oduševljenjem dočekali ovo izdanje prvenstveno zbog veoma smele ambicije benda da se uhvati u koštac sa globanim trendom dehumanizacije, vladavine novca, obespravljenja i omalovažavanja svakog ko nije deo novopostavljenog sistema vrednosti.

Pored večite inspiracije sinfo i glam rokom sedamdesetih i elektro-popom osamdesetih Muse je na ovom albumu koketirao ja eksperimentalnom kinematografskom elektronikom, poput tema koje je komponovao John Carpenter. „Will Of The People“ je album koji podseća da je u čovekovom biću da bude slobodan i nezavistan iako je to danas ravno utopiji.

Izlazak albuma predstavlja video spot za pesmu „You Make Me Feel Like It’s Halloween“ koji je režirao Tom Teller a inspirisan je horor i SF klasicima: „The Shining“, „Friday The 13th“, „Scream“, „It“, „Poltergeist“, „Christine“, „The Running Man“, „Carrie“ i „Nightmares In The Sky“.

Grupa Muse je u punoj sviračkoj snazi na rasprodatim koncertima koj ih u oktobru očekuju u Americi i Evropi.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika