Gavrilo Princip - # pobuna

Nova pesma je jedna od nekoliko spremnih za predstojeći  album benda

Smederevska grupa Gavrilo Princip već neko vreme radi na novom albumu i očekuju da će se album pojaviti naredne godine. Neke od pesama koje će se naći na albumu su već našle put do publike,  a vizuelna umetnica Aleksandra Bojanić rešila je da jednoj takvoj pesmi utisne svoj umetnički pečat.

Radi se o pesmi Pobuna, obradi stare italijanske pesme Piazza Fontana benda Yu Kung, a o njoj Darko, vokal i gitarista benda kaže u izjavi za sajt Helly Cherry:

„Mi smo je prvi put čuli kad smo svirali sa The Argies u Smederevu i melodija nas totalno osvojila. Kasnije smo malo istraživali korene pesme i njeno značenje, pa nam se cela priča još više dopala. Tako da nam je melodija nekako godinama ostala u ušima“. Bend inače čine Darko, vokal i gitarista, Švaba na bubnju, Ogi – Gitara i Igor – Bas.

Zahvaljujući tome #pobuna je dobila spot koji je spoj muzike, provokatvnog teksta i Aleksandrinog umetničkog viđenja pesme.

„Bend nisu samo albumi, svirke, spotovi, putovanja… bend su mnogo više periodi stvaranja, svakodnevne životne borbe i hvatanje kreativnih momenata između svih tih perioda.“, navodi se u saopštenju benda Gavrilo Princip.

Evo pesme koja će se svakako „primiti“ i postati hit na njihovim koncertima.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika