Deichkind - In Der Natur

Čudni kostimi, jednostavni tekstovi, neobične  stvari u spotovima a o jodlovanju da i ne govorimo: to je  Deichkind!

Deichkind je nemački elektropank bend osnovan u Hamburgu 1997. Trenutni članovi su „Kryptik Joe” alias Philipp Grütering, Henning „DJ Phono” Besser, Sebastian „Porky” Dürre i  Roland “Roy” Knauf. Deichkind je počeo sa hip hopom, a kasnije je svom stilu dodao elemente elektronske plesne muzike.

Svako ko je nekad gledao ovaj genijalni kolektiv na ekranu zna da, što je Deichkind smešniji, to je poruka pesme često kritičnija.

Nova pesma Deichkinda prvenstveno govori o gradskom hipsteru koji, na svom izletu u prirodu, ima pred sobom nemilosrdnost divljine umesto vesele i vedre slike koju je očekivao.

 

Deichkind, Photo: Ben Jakon

 

Klima je sve nepodnošljivija, ratovi i nemiri, inflacija, pandemije  pa evo Deichkind kolektiva, koji voli da nam natrlja nos ne tako sjajnim trenutnim stanjem društva ili generacije. Na primer, posledično trovanje naše planete, rat u Ukrajini ili naš preterani fetiš za tehnologiju.

U tom smislu, skriveni vrhunac novog spota za „In der Natur” je omaž „Planeti majmuna” iz 1968. Baš kao u filmu, Porky  von Deichkind se vozi po napuštenoj plaži sa svojim prerušenim saputnikom i otkriva džinovsku verziju Putinovog pregovaračkog stola, zaglavljenog u pesak! U klasičnom filmu "Planeta majmuna" to je bila polupotopljena Statua slobode.

Koliko god sumorno Deichkind opisivao budućnost naše civilizacije, raduje nas informacija da će novi album Deichkinda, koji će se zvati "Neues vom Dauerstaat", biti objavljen 17. februara 2023. godine.

Deichkind i druge izvođače iz celog sveta možete slušati i gledati na našim World Wide Music (WWM) TV i radio kanalima.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika