Novi spot i koncert grupe The Bad Week!

The Bad Week stižu u Bluz i Pivo!

Novosadski country blues bend The Bad Week i bez sumnje jedna od najinteresantnijih pojava na domaćoj sceni, nastupa ove subote, 10. septembra od 20 sati u klubu Bluz i Pivo u Cetinjskoj.

„The Bad Week donose emotivne note sakrivene u hrskavom glasu frontmena, u jednom od visokih tonova što skliznu sa činele, spadnu sa sjajnih čivija gitare ili iscure iz rupi na usnoj harmonici“ kažu organizatori.

Sastav The Bad Week nastao je u julu 2020. godine u Novom Sadu, kao ulični bend koji je rad započeo na pločnicima u centru grada, doprinoseći njegovoj atmosferi i energiji, da bi kasnije proširili svoju umetnost nastupajući po klubovima i festivalima širom Srbije, kao i u regionu. Članovi benda su Strahinja Jajić (vokal, gitara), Stefan Stefanović Gile (usna harmonika) i Danijel Seethaler (bubnjevi, kahon). Ovaj jedinstveni trojac je, pored cover muzike koja je većinski orijentisana na američki country blues stil, kroz nastupe stvorio i autorski repertoar, koji je pretočen u album „So it Was“ koji je objavljen 2022.godine.

U video spotu za pesmu prikazan je proces snimanja, gde su pored svirke uhvaćeni i momenti druženja i preslušavanja snimljenog materijala. Spot je rađen u studiju Zoorange kod Zorana Stankovića. Kamerom su pratile Mia Mlinarević i Una Tomašević, a u montaži im se priključio i Mateo Petković Rodriguez.

The Bad Week prezadovoljni su onim što ih je „snašlo“ nakon izlaska albuma „So It Was“ i kažu da su im poslednji meseci bili fantastični: „Kako to kaze Gile ’Sve ide po planu, plan se menja’... sve je ispalo i bolje od onoga kako smo zamislili. Po prvi put imam osećaj da ovo što radimo nalazi put do publike. Počeli smo da izvodimo skoro samo autorske pesme a na poslednjih par svirki je publika čak pevala sa nama. Stvarno smo oduševljeni i beskrajno zahvalni ljudima koji su uložili napor da se ovo ovako odvija“ dodaje Strahinja i zaključuje: „Ovo je samo početak, nebo je granica! Već uveliko radimo na sledećem albumu i od svirke do svirke, pesme drugog albuma dolaze na mesto.“

Album „So It Was“ možete čuti na svim relevantnim muzičkim platformama, ali i kupiti fizičko izdanje (CD) na svim prodajnim mestima Multimedia Music.  

Ako želite da ovaj bend čujete u najboljem izdanju – uživo, momci vas čekaju u Bluz i Pivo (Cetinjska 15a) u subotu, 10. septembra od 20 sati. Muzički dinar je 300 dinara.

Pesma koju slušamo i za koju je snimljen ovaj lepi video je „Hey Hey“ a nalazi se na ovogodišnjem albumu prvencu naziva „So it Was“ .

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika